Runderburger met piccalilly
Runderburger met piccalilly

Runderburger met piccalilly

met gebakken krieltjes en friszure komkommersalade

De naam piccalilly stamt van “Paco-lilla” of “Indian Pickle” uit de 18e eeuw, wat refereert naar de augurk en de Aziatische kruiden die worden gebruikt in de saus!

Allergens:
Milk
Soy
Wheat
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Pre-cooked halved baby potatoes [skin-on]

1 piece

[Persian] cucumber

½ piece

Onion

25 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

50 g

Radicchio & romaine

25 g

Piccalilli

(Contains Soy, Wheat, Mustard)

1 piece

Seasoned hamburger

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3540 kJ
Calories846 kcal
Fat59 g
Saturated Fat16.6 g
Carbohydrate49.5 g
Sugar12.5 g
Dietary Fiber7.9 g
Protein26.5 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 9 minuten.
  • Haal het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout. Bak 5 minuten verder.
Salade maken
2
  • Snijd de komkommer in plakjes. Snijd de ui in dunne halve ringen. 
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl mosterd, 1 tl honing en 1 tl wittewijnazijn. Roer de zure room erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de radicchio en romaine, de ui en de komkommer toe (zie Tip). Meng alles goed door elkaar.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.

Runderburger bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg, zodra de roomboter heet genoeg is, de burger in de pan en bak 2 - 3 minuten per kant. 
  • Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
Serveren
4
  • Serveer de burger naast de salade.
  • Proef de piccalilly en schep naar smaak over de burger.
  • Schep de gebakken krieltjes en mayonaise erbij. 
  • Breng eventueel op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.