Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden, maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen een diameter van wel 15 cm hebben!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
½ piece
Yellow carrot
80 g
Portobello mushroom
¼ piece
Onion
½ piece
Garlic
1 piece
Hamburger from Meatier
(Contains Mosterd May be present Melk (inclusief lactose), Ei, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)
¼ sachet(s)
Yellow mustard seeds
(Contains Mosterd)
50 milliliters
Heavy cream
(Contains Melk (inclusief lactose))
½ piece
Purple carrot
5 milliliters
[Plant-based] milk
1 teaspoon
Red wine vinegar
½ tablespoon
Sunflower oil
1.5 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
½ teaspoon
Flour
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paarse en gele wortel in frietjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de wortelfrietjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten. Snijd ondertussen de portobello in kleine blokjes. Snipper de ui. Pel de knoflook.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Voeg de laatste 5 minuten de knoflookteen toe aan de aardappelen. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
Stamp de aardappelen samen met de knoflookteen tot een puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout en houd warm op laag vuur.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 2 - 3 minuten per kant, of tot de burger gaar is. Haal de burgers uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
Zet de koekenpan weer op het vuur en voeg 1 el roomboter per persoon toe. Voeg de ui, het mosterdzaad en de portobello toe. Laat 3 - 4 minuten bakken op middelhoog vuur en blus af met per persoon: 1 tl rodewijnazijn en 1/2 tl bloem. Kook ongeveer 1 minuut, of tot de rodewijnazijn is verdampt en voeg de slagroom, peper en zout toe, roer goed door en laat 1 - 2 minuten opwarmen tot de saus indikt.
Verdeel de burgers over de borden en schep de knoflookpuree erbij. Serveer met de portobello-roomsaus en de geroosterde wortelfrietjes.
Weetje: Paddenstoelen, zoals portobello's, zijn rijk aan vitamine B2. Deze vitamine houdt je energie op peil en zit vooral in dierlijke producten. Eet je vaak vegetarisch of veganistisch? Kook dan regelmatig met champignons of andere paddenstoelen om een tekort te voorkomen.