Runderburger met portobellosaus
Runderburger met portobellosaus

Runderburger met portobellosaus

met aardappel-knoflookpuree en geroosterde wortel

Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden, maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen een diameter van wel 15 cm hebben!

Allergens:
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Yellow carrot

½ piece

Carrot

1 piece

Portobello mushroom

¼ piece

Onion

½ piece

Garlic

1 piece

Hamburger from Meatier

(Contains Mustard May be present Milk, Egg, Celery, Soy, Gluten, Sesame)

¼ sachet(s)

Yellow mustard seeds

(Contains Mustard)

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1

[Plant-based] milk

1 teaspoon

Red wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3469 kJ
Calories829 kcal
Fat54.7 g
Saturated Fat26.7 g
Carbohydrate51.1 g
Sugar12.5 g
Dietary Fiber12.4 g
Protein28.9 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Potato Masher
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Wortel roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel en gele wortel in frietjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de wortelfrietjes met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verspreid over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 35 minuten.

Snijden
2

Snijd de portobello in kleine blokjes. Snipper de ui. Pel de knoflook. Kook de aardappelen 8 - 10 minuten in de pan met deksel. Voeg de knoflookteen toe en kook nog 5 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.

Puree maken
3

Stamp de aardappelen samen met de knoflookteen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout en houd warm op laag vuur.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 2 - 3 minuten per kant, of tot de burger gaar is. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.

Saus maken
5

Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, het mosterdzaad en de portobello toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1 tl rodewijnazijn per persoon en voeg 1/2 tl bloem per persoon toe. Kook 1 minuut, of tot de rodewijnazijn is verdampt, en voeg de kookroom, peper en zout toe. Roer goed door en laat de saus 1 - 2 minuten indikken.

Serveren
6

Verdeel de burgers over de borden en schep de aardappel-knoflookpuree erbij. Serveer met de portobelloroomsaus en de wortelfrietjes.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.