Runderlende met champignonroomsaus
Runderlende met champignonroomsaus

Runderlende met champignonroomsaus

met aardappelen uit de oven, wortelcrème en boontjes met spek

Geniet als een bourgondiër van dit mooie stuk vlees met drie bijgerechten. De malse runderlende is ontzettend smaakvol door de vetlaag. Door hem op deze vetlaag te bakken, smelt deze en krijgt het vlees zijn heerlijke, volle smaak. Zet de romige champignonsaus, wortelcrème en sperziebonen in aparte schaaltjes op tafel - zo kan iedereen zelf de perfecte bourgondische maaltijd samenstellen.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

150 g

Runderlende

1 teaspoon

Italiaanse kruiden

300 g

Vastkokende aardappelen

3 unit

Knoflookteen

1 bunch

Verse rozemarijn

125 g

Kastanjechampignons

100 g

Sperziebonen

200 g

Wortel

100 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

25 g

Spekblokjes

2 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Wittewijnazijn

¼ unit

Runderbouillonblokje

1 teaspoon

Mosterd

Nutrition Values

Energy (kJ)5615 kJ
Calories1342 kcal
Fat84 g
Saturated Fat45.6 g
Carbohydrate82 g
Sugar12.2 g
Dietary Fiber17 g
Protein54 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Oven Dish
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Immersion blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de runderlende uit de koelkast, dep hem droog en wrijf in met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen 6 – 8 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Aardappelen bakken
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes rozemarijn van het takje en snijd fijn. Maak in een kleine kom een kruidenboter van 1 el roomboter per persoon, de rozemarijn, de helft van de knoflook, peper en zout. Meng de kruidenboter door de gekookte aardappelen. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en bak 20 – 25 minuten in de oven. Snijd de champignons in plakjes.

Runderlende bereiden
3

Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de runderlende op de vetkant in de pan en bak 2 minuten. Bak de runderlende vervolgens in 2 minuten rondom bruin. Haal de runderlende daarna uit de pan, leg in een ovenschaal en bak deze – afhankelijk van de grootte en dikte – in 8 – 12 minuten rosé in de oven. Bewaar de koekenpan met bakvet.

Saus maken
4

Breng water aan de kook in 2 pannen met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de wortel in kleine blokjes. Kook de sperziebonen in 6 – 8 minuten gaar. Kook de wortelblokjes 10 – 12 minuten. Giet beide af en bewaar een beetje kookvocht. Bak de champignons en de overige knoflook 4 – 6 minuten in de koekenpan van de runderlende. Voeg per persoon 75 ml slagroom en ½ el wittewijnazijn toe en verkruimel het runderbouillonblokje boven de saus. Meng goed. Laat de saus op laag vuur inkoken tot serveren.

Groenten afmaken
5

Verhit een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekjes 6 – 8 minuten. Voeg dan de sperziebonen toe en bak nog 2 – 3 minuten. Pureer ondertussen in een maatbeker de wortelblokjes samen met de rest van de slagroom en de mosterd tot een crème met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik eventueel wat van het kookvocht om het wat smeuïger te maken.

Serveren
6

Leg op elk bord een paar plakken van de runderlende en schep de wortelcrème er naast. Serveer de aardappelen en sperziebonen in mooie schalen. Doe de saus in een kommetje, zodat iedereen deze naar wens kan opscheppen.