Runderlende is een ideaal stuk vlees voor in de oven. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Krieltjes
½ unit
Rode ui
5 g
Amandelschaafsel
(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)
1 teaspoon
Geel mosterdzaad
(Contains Mustard)
½ jar
Honing
250 g
Knolselderij
(Contains Celery)
15 g
Mascarpone
(Contains Milk)
1 unit
Little gem
5 g
Verse bladpeterselie en bieslook
(May be present Celery)
15 g
Parmigiano reggiano
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Suiker
2 tablespoon
Rode wijnazijn
1.5 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Bruine suiker
1 tablespoon
Mosterd
¼ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Haal de runderlende alvast uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met de olijfolie, peper en zout. Rooster 35 - 40 minuten in de oven. Snipper de rode ui en meng in een kleine kom met 1 tl zout per persoon, de kristalsuiker en de rodewijnazijn. Zet tot gebruik in de koelkast. Rooster het amandelschaafsel in een grote koekenpan, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in de koekenpan op hoog vuur. Bak de runderlende in 4 minuten rondom bruin. Leg het vlees dan in een ovenschaal en zet de koekenpan met bakvet terug op het vuur. Bak het mosterdzaad 1 minuut. Voeg de honing, bruine suiker, mosterd en 2 el water per persoon toe en verhit 2 - 3 minuten. Schenk de honing-mosterdsaus over de runderlende en bak in 15 - 25 minuten rosé in de oven.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Weeg de knolselderij af, schil hem en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Voeg de knolselderij en het bouillonblokje toe aan de pan en kook 15 - 17 minuten, of totdat de knolselderij gaar is. Giet af, voeg de mascarpone toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de little gem, maar laat de steelaanzet eraan zodat ze niet uit elkaar vallen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grillpan of koekenpan en bak de little gem 3 - 4 minuten op de snijkant.
Snijd de bieslook en de bladpeterselie fijn. Schaaf de parmigiano reggiano met een dunschiller of kaasschaaf in dunne flinters.
Snijd de runderlende in dunne plakjes en serveer met de honing-mosterdsaus uit de ovenschaal. Serveer met de krieltjes, de knolselderijcrème en de gegrilde little gem. Garneer de crème met de bieslook. Garneer de little gem met de rode ui, de parmigiano reggiano, de bladpeterselie en het amandelschaafsel.