Entrecote met kalfsjus
Entrecote met kalfsjus

Entrecote met kalfsjus

met frisse botersla en parmezaanfrieten met truffelaroma

Botersla bevat wel 2 tot 4 keer meer bladeren dan gewone sla. Daarnaast zijn de blaadjes ongeveer even groot en zijn ze mals en zacht van smaak.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ head

Butter lettuce

250 g

Potatoes

4 milliliters

Truffle-style olive oil

½ piece

Onion

¼ sachet(s)

Dried oregano

1 piece

Bay leaf

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

60 g

Veal jus

(Contains Celery)

1 piece

Beef tenderloin

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] butter

2.5 teaspoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4184 kJ
Calories1000 kcal
Fat64.9 g
Saturated Fat25.7 g
Carbohydrate54.3 g
Sugar4.8 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein46.4 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Baking Sheet with Baking Paper
Saucepan
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Friet bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal het vlees uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl gedroogde oregano, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano. Haal de bakplaat 2 minuten voordat de frieten klaar zijn uit de oven en bestrooi de frieten met de Parmigiano Reggiano. Laat nog 2 minuten gratineren in de oven.

Saus maken
2

Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter persoon in een steelpan op middelhoog vuur en bak de ui 1 - 2 minuten. Blus af met de kalfsjus en voeg het laurierblad en 1/2 tl rodewijnazijn per persoon toe. Laat het geheel 10 - 12 minuten inkoken, of tot er een stroperige saus ontstaat (zie Tip).

Tip: Let goed op dat de saus niet te ver inkookt. Gebeurt dit toch? Voeg dan eventueel nog wat water, wijn of fond toe.

Entrecote bakken
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de entrecote in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak 2 - 3 minuten per kant. Haal de entrecote uit de pan, leg in een ovenschaal, breng op smaak met peper en zout en bak de laatste 5 - 10 minuten met de de frieten mee in de oven (zie Tip).

Tip: De garingstijd is afhankelijk van je oven. Houd je niet zo van rosé vlees? Bak dan in ieder geval 6 minuten of schroei iets langer dicht.

 

Dressing maken
4

Maak in een saladekom een dressing van de helft van de mayonaise en per persoon: 1/2 tl mosterd en 1 1/2 tl rodewijnazijn (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Heb je geen mayonaise in huis? Gebruik dan 1 el yoghurt of extra vierge olijfolie per persoon.

Salade aanmaken
5

Snijd de komkommer in halve maantjes. Verwijder de kern van de botersla en de buitenste bladeren. Halveer de botersla en snijd vervolgens in fijne repen. Voeg de botersla en komkommer toe aan de saladekom met dressing. Meng goed door elkaar.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

 

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Besprenkel de frieten met de olijfolie met truffelaroma. Leg de entrecote erbij en giet de kalfsjus erover. Serveer met de salade en de overige mayonaise.