De rundertartaar is het lekkerst als je hem kort bakt. Houd je van mosterd? Smeer de tartaar dan aan beide kanten in voor hij in de pan gaat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
225 g
Potatoes
½ piece
Courgette
½ piece
Romano pepper
3 piece
Garlic
5 g
Fresh curly parsley
25 g
Organic low-fat yogurt
2 milliliters
Lemon-infused olive oil
¼ head
Butter lettuce
1 piece
Steak haché
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
Red wine vinegar
to taste
Salt and pepper
1.25 tablespoon
Olive oil
Haal de rundertartaar uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 240 graden en houd dezelfde baktijd aan.
Snijd de courgette in plakken van 2 cm dik en de puntpaprika in even grote stukken. Meng de groenten met 1/4 el olijfolie per persoon in de kom van de frieten. Verhit een koeken- of grillpan en bak of gril de groenten 2 minuten per kant op hoog vuur. Laat afkoelen tot gebruik.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!
Meng in een saladekom met per persoon: 1/2 el rodewijnazijn, 1tl mosterd, olijfolie met citroen, peper en zout. Scheur de bladen van de botersla grof en snijd de gegrilde groente in smalle repen.
Verhit, wanneer de frieten bijna klaar zijn, 1/2 el olijfolie per persoon in de koekenpan of grillpan op middelhoog vuur. Bak de rundertartaar 2 - 3 minuten per kant bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de rundertartaar langer wanneer je niet van rood vlees houdt.
Voeg de gegrilde groenten en de botersla toe aan de saladekom met dressing. Verdeel de frieten over de borden en leg de rundertartaar ernaast. Garneer met de salade en verkruimel de witte kaas erboven. Serveer met het yoghurtsausje en strooi de overige peterselie over het gerecht.