Van de romige smaak van de Italiaanse buffelmozzarella tot de heerlijk hartige Spaanse serranoham: dit gerecht is het vakantiegevoel op een bord. De druiven krijgen door het roosteren een zachte, zoete smaak en door de kappertjes te frituren maak je het gerecht af met een verrassende, knapperige topping.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Venkel
2 unit
Vijgen
5 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
60 g
Buffelmozzarella
(Contains Milk)
1 unit
Kleine baguette
(Contains Gluten)
30 g
Babyspinazie en radicchio
40 g
Serranoham
(Contains Egg, Milk, Lupine, Mustard, Sesame, Soy)
10 g
Kappertjes
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
¼ teaspoon
Mosterd
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd het eventuele loof klein. Schaaf de venkel met een dunschiller in zo dun mogelijke plakjes.
Snijd de verse vijgen in kwarten en snijd de blaadjes verse munt in dunne reepjes. Scheur de buffelmozzarella in grove stukjes.
Snijd de baguette in dunne sneetjes en wrijf de sneetjes in met de olijfolie en zout. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en bak de sneetjes 5 - 7 minuten per kant, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Druk ze met een spatel af en toe goed aan op de bodem van de pan. Haal uit de pan en bewaar apart.
Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de mosterd, de honing en peper en zout tot een vinaigrette. Blijf kloppen tot er een glanzende, goed gemengde dressing ontstaat.
Voeg de babyspinazie en radicchio en de geschaafde venkel toe aan de saladekom en meng goed. Verdeel de salade over de borden en leg er de stukjes buffelmozzarella, de plakjes serranoham en de vijgen tussen.
Serveer de salade met de crostini en bestrooi met de kappertjes, het eventuele venkelloof en de reepjes munt.