Salade met buffelmozzarella, vijgen en serranoham
Salade met buffelmozzarella, vijgen en serranoham

Salade met buffelmozzarella, vijgen en serranoham

Met munt, kappertjes en crostini

Van de romige smaak van de Italiaanse buffelmozzarella tot de heerlijk hartige Spaanse serranoham: dit gerecht is het vakantiegevoel op een bord. De druiven krijgen door het roosteren een zachte, zoete smaak en door de kappertjes te frituren maak je het gerecht af met een verrassende, knapperige topping.

Allergens:
Milk
Gluten
Egg
Lupine
Mustard
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

½ unit

Venkel

2 unit

Vijgen

5 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

60 g

Buffelmozzarella

(Contains Milk)

1 unit

Kleine baguette

(Contains Gluten)

30 g

Babyspinazie en radicchio

40 g

Serranoham

(Contains Egg, Milk, Lupine, Mustard, Sesame, Soy)

10 g

Kappertjes

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

¼ teaspoon

Mosterd

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3565 kJ
Calories852 kcal
Fat36 g
Saturated Fat12.6 g
Carbohydrate93 g
Sugar22.8 g
Dietary Fiber8 g
Protein36 g
Salt5.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Spatula
Salad Bowl
Plate

Cooking Steps

Venkel schaven
1

Halveer de venkel en verwijder de harde kern. Snijd het eventuele loof klein. Schaaf de venkel met een dunschiller in zo dun mogelijke plakjes.

Vijgen snijden
2

Snijd de verse vijgen in kwarten en snijd de blaadjes verse munt in dunne reepjes. Scheur de buffelmozzarella in grove stukjes.

Crostini roosteren
3

Snijd de baguette in dunne sneetjes en wrijf de sneetjes in met de olijfolie en zout. Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en bak de sneetjes 5 - 7 minuten per kant, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Druk ze met een spatel af en toe goed aan op de bodem van de pan. Haal uit de pan en bewaar apart.

vinaigrette kloppen
4

Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de mosterd, de honing en peper en zout tot een vinaigrette. Blijf kloppen tot er een glanzende, goed gemengde dressing ontstaat.

Borden opmaken
5

Voeg de babyspinazie en radicchio en de geschaafde venkel toe aan de saladekom en meng goed. Verdeel de salade over de borden en leg er de stukjes buffelmozzarella, de plakjes serranoham en de vijgen tussen.

Serveren
6

Serveer de salade met de crostini en bestrooi met de kappertjes, het eventuele venkelloof en de reepjes munt.