Salade met Duitse biefstuk en pestodressing
Salade met Duitse biefstuk en pestodressing

Salade met Duitse biefstuk en pestodressing

met parelcouscous, gebakken portobello, tomaat en rucola

In nog geen 20 minuten aan tafel en tóch een maaltijd om trots op te zijn. Het ster-ingrediënt in deze maaltijdsalade is de Duitse biefstuk: grofgemalen biefstuk in de vorm van een burger. Net als tartaar kun je dit vlees rauw eten. Met zelfgemaakte pestodressing als smaakmaker maak je snel een smakelijke salade.

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Portobello

1 unit

Tomaat

25 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

1 g

Duitse biefstuk

(May be present Milk, Soy, Egg, Gluten, Celery, Mustard)

40 g

Rucola

(May be present Celery)

½ tablespoon

Fles olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3475 kJ
Calories831 kcal
Fat42 g
Saturated Fat9.3 g
Carbohydrate69 g
Sugar7.3 g
Dietary Fiber7 g
Protein39 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Groenten snijden
1

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken en de tomaat in parten.

Portobello en dressing bereiden
2

• Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de knoflook, de portobello, peper en zout toe en roerbak in 5 – 6 minuten goudbruin. • Meng in een kleine kom de groene pesto, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

Duitse biefstuk bakken
3

• Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout. • Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de rucola en de helft van pestodressing. Voeg daarna de parelcouscous toe en meng goed.

Serveren
4

• Verdeel de parelcouscous over de borden. • Leg de portobello en de Duitse biefstuk erop en garneer met de overige pestodressing.