De Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Couscous
(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard)
½ unit
Knoflookteen
1 unit
Portobello
1 unit
Tomaat
25 g
Groene pesto
(Contains Milk, Tree nuts)
1 unit
Duitse biefstuk
(May be present Milk, Soy, Egg, Gluten, Celery, Mustard)
40 g
Rucola
(May be present Celery)
½ unit
Groentebouillonblokje
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken en de tomaat in parten.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de portobello, peper en zout toe en roerbak in 5 – 6 minuten goudbruin.Meng in een kleine kom de groene pesto, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de rucola en de helft van pestodressing. Voeg daarna de parelcouscous toe en meng goed.
Verdeel de parelcouscous over de borden.Leg de portobello en de Duitse biefstuk erop. Garneer met de overige pestodressing.