Parelcouscoussalade met perzik en romige feta
Parelcouscoussalade met perzik en romige feta

Parelcouscoussalade met perzik en romige feta

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel

Speciaal ingrediënt in je box! De perzik, een sappige zomervrucht, is op z'n best van juni tot augustus. Perfect rijp en vol smaak.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Calorie Smart
Allergens:
Wheat
Almonds
Milk
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Courgette

40 g

Giant couscous

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

10 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

½ pack

Lentils

25 g

Feta

(Contains Milk)

40 g

Arugula

4 milliliters

Crema di balsamico

(Contains Sulphites)

½ piece

Apple

25 g

Organic full-fat yogurt

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Greek-style spice mix

½ piece

Peach

Not included in your delivery

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2705 kJ
Calories647 kcal
Fat29.6 g
Saturated Fat11.1 g
Carbohydrate66.1 g
Sugar21 g
Dietary Fiber14.7 g
Protein22 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grill or Frying Pan
Pan with Lid
Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Courgette bereiden
1
  • Bereid in een pan met deksel de bouillon voor de parelcouscous.
  • Snijd de courgette in plakken.
  • Verhit een koekenpan of grillpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op hoog vuur en bak of grill de courgetteplakken 2 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart.
Parelcouscous koken
2
  • Voeg de parelcouscous en de helft van de Griekse kruidenmix toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 8 - 10 minuten droog op laag vuur.
  • Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in schijfjes. Snijd de perzik in partjes. 
Perzik bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van de courgette op middelhoog vuur en bak de appelschijfjes en perzikpartjes in 4 - 5 minuten bruin.
  • Laat de linzen uitlekken in een vergiet. 
  • Verkruimel de feta in een kom. Voeg de yoghurt en de overige Griekse kruidenmix toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. 

Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Ook zitten ze boordevol vezels en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de rucola met de parelcouscous, linzen, courgette en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade over de borden en leg de appelschijfjes en perzikpartjes erbovenop. Garneer met de fetasaus en het amandelschaafsel.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.