Vandaag maak je een salade met gerookte kip, krieltjes en zelfgemaakte yoghurtsaus met verse basilicum en komijn. Mocht het weer zijn voor een barbecue, dan kun je de groenten ook bakken op een rooster.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Courgette
½ unit
Rode ui
½ unit
Rode paprika
200 g
Krieltjes
6 leaves
Vers basilicum
(Contains Celery)
50 g
Magere yoghurt
(Contains Milk)
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
80 g
Gerookte kipfilet
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in plakken. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de paprika in dunne repen.
Was of boen de krieltjes grondig. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.
Verdeel alle groenten en de krieltjes over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout (zie tip). Bak 30 - 35 minuten in de oven, of totdat de groenten en krieltjes gaar en knapperig zijn. Schep halverwege om.
Ris de blaadjes basilicum van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Meng de yoghurt met het komijnpoeder en peper en zout naar smaak in een kom. Bestrooi met de helft van het basilicum en bewaar apart tot gebruik.
Snijd als de groenten en krieltjes bijna klaar zijn, de kipfilet in schuine plakken.
Serveer de groenten en krieltjes uit de oven met de gerookte kipfilet. Garneer met het overige basilicum en de yoghurtsaus.