Salade met gerookte kip, krieltjes en yoghurtsaus
Salade met gerookte kip, krieltjes en yoghurtsaus

Salade met gerookte kip, krieltjes en yoghurtsaus

Vandaag maak je een salade met gerookte kip, krieltjes en zelfgemaakte yoghurtsaus met verse basilicum en komijn. Mocht het weer zijn voor een barbecue, dan kun je de groenten ook bakken op een rooster.

Allergens:
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Courgette

½ unit

Rode ui

½ unit

Rode paprika

200 g

Krieltjes

6 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

50 g

Magere yoghurt

(Contains Milk)

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

80 g

Gerookte kipfilet

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories414 kcal
Energy (kJ)1732 kJ
Fat11 g
Saturated Fat2.3 g
Carbohydrate49 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber6 g
Protein25 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd vervolgens in plakken. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de paprika in dunne repen.

Krieltjes halveren
2

Was of boen de krieltjes grondig. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.

Groenten bakken
3

Verdeel alle groenten en de krieltjes over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout (zie tip). Bak 30 - 35 minuten in de oven, of totdat de groenten en krieltjes gaar en knapperig zijn. Schep halverwege om.

Yoghurtsaus bereiden
4

Ris de blaadjes basilicum van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Meng de yoghurt met het komijnpoeder en peper en zout naar smaak in een kom. Bestrooi met de helft van het basilicum en bewaar apart tot gebruik.

Kip snijden
5

Snijd als de groenten en krieltjes bijna klaar zijn, de kipfilet in schuine plakken.

Serveren
6

Serveer de groenten en krieltjes uit de oven met de gerookte kipfilet. Garneer met het overige basilicum en de yoghurtsaus.