Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen
Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Salade met gerookte zalm, spruiten, ei en aardappelen

Met koudgerookte zalm en de eerste Hollandse spruiten van dit seizoen

De Schotse zalm is in Nederland koudgerookt volgens traditioneel Noors recept. In augustus zijn wij, samen met trouwe klanten, aangeschoven bij de zalmrokerij in Winssen. Bekijk de video van deze leverancier op Youtube en social media! Lekker makkelijk: de koudgerookte zalmfilet hoef je niet meer te bakken.

Allergens:
Egg
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Aardappelen

150 g

Spruiten

1 unit

Ei

(Contains Egg)

⅕ unit

Botersla

80 g

Warmgerookte zalm

(Contains Fish)

2 sprig

Verse dille

(May be present Celery)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

½ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories642 kcal
Energy (kJ)2686 kJ
Fat35 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate46 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein31 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Bowl
Plate

Cooking Steps

1

Schil of was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in parten. Verwijder eventueel de vuile bladeren van de spruiten en snijd doormidden.

2

Zorg dat de aardappelen (roseval) net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 12 - 15 minuten gaar. Kook de laatste 5 – 6 minuten het ei mee. Giet af, laat de aardappelen zonder deksel uitstomen en laat de eieren schrikken met koud water.

Voeg peper en zout toe
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de spruiten 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 50 ml water per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Dek de pan af en bak 6 – 7 minuten op middelmatig vuur.

Snijd de overige sla klein
4

Haal per persoon 1 blad van de kropsla. Scheur of snijd de overige kropsla klein en bewaar in een saladekom.

Snijd de zalm in dunne plakken
5

Snijd de gerookte zalm in dunne plakken. Hak of snijd de dille fijn. Meng in een kom de helft van de dille met de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, mosterd, peper en zout tot een dressing.

6

Voeg de aardappelen, spruiten en dressing toe aan de saladekom.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Leg op elk bord 1 blad van de kropsla. Verdeel de aardappelsalade over de borden. Pel het ei en snijd doormidden. Garneer de salade met het ei, de zalm, de overige dille en peper en zout.