Salade met geroosterde nectarine en halloumi
Salade met geroosterde nectarine en halloumi

Salade met geroosterde nectarine en halloumi

met venkel, parelcouscous en linzen

.

Allergens:
Gluten
Almonds
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Venkel

1 unit

Nectarine

40 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

10 g

Amandelschaafsel

(Contains Almonds May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

½ pack

Linzen

5 g

Verse munt

(May be present Celery)

½ unit

Halloumi

(Contains Milk)

40 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

100 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Witte balsamicoazijn

3 teaspoon

Suiker

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4023 kJ
Calories962 kcal
Fat50 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate79 g
Sugar32 g
Dietary Fiber13 g
Protein40 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small sauce pan
Tall-Sided Pan
Colander

Cooking Steps

Venkel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snipper de venkel en meng in een grote kom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1tl suiker en een snuf zout. Meng goed en bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

Parelcouscous koken
2

Snijd de nectarine in parten. Verdeel de nectarine over een bakplaat met bakpapier. Bak de nectarine 10 - 15 minuten in de oven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Baslamicostroop maken
3

Verhit in een kleine steelpan per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker per persoon op hoog vuur. Breng al roerend aan de kook zodat alle suiker oplost in de azijn. Zet het vuur laag zodra het mengsel kookt. Laat het mengsel 5 - 10 minuten zacht pruttelen, tot het ingedikt is tot een stroop. Roer af en toe door.

Amandelen roosteren
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de halloumi in blokjes van ongeveer 1 - 2 cm.

Halloumi bereiden
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi 3 - 4 minuten rondom krokant. Meng de rucola, parelcouscous, linzen, nectarine, munt, 1 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout door de venkel.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de halloumi en het amandelschaafsel. Besprenkel met de zwarte balsamicostroop en extra vierge olijfolie naar smaak.