Salade met geroosterde perzik en halloumi
Salade met geroosterde perzik en halloumi

Salade met geroosterde perzik en halloumi

met venkel, parelcouscous en linzen

Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Fennel

1 piece

Peach

45 g

Giant couscous

10 g

Shaved almonds

½ can

Lentils

5 g

Fresh mint

100 g

Halloumi

(Contains Milk)

40 g

Arugula

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Sugar

100 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories899 kcal
Energy (kJ)3762 kJ
Fat44 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate75 g
Sugar21 g
Dietary Fiber12.1 g
Protein41 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Sieve
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Paper Towel

Cooking Steps

Venkel bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snipper de venkel. Meng de venkel in een grote kom met per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Bewaar apart zodat de smaken er goed intrekken. Schep af en toe om.

Perzik bakken
2

Snijd de perzik in parten. Verdeel de perzik over een bakplaat met bakpapier. Bak de perzik 10 - 15 minuten in de oven. Voeg de parelcouscous toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Is je perzik nog niet helemaal rijp? Bak de parten dan wat langer in de oven.

Halloumi bakken
3

Meng in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag, zonder olie, en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Snijd de halloumi in plakken en dep droog met keukenpapier. Verhit dezelfde koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en bak de halloumi in 2 - 3 minuten per kant rondom goudbruin.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de halloumi. De overige halloumi kun je de volgende dag bakken en in een lunchbroodje of salade verwerken.

Zorg ervoor dat je pan goed heet is voordat je gaat bakken, anders kan het zijn dat de halloumi uitloopt.

Serveren
4

Meng de rucola, parelcouscous, linzen, perzik, munt, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout door de venkel. Verdeel de salade over de borden. Garneer met de halloumi en het amandelschaafsel. Besprenkel met de zwarte balsamicodressing en extra vierge olijfolie naar smaak.

Tip: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Ook zitten ze boordevol vezels en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.