Salade met vleestomaat, buffelmozzarella en basilicum
Salade met vleestomaat, buffelmozzarella en basilicum

Salade met vleestomaat, buffelmozzarella en basilicum

met rucola, veldsla en basilicumcrème

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Deze side salad met klassieke Italiaanse smaken is niet alleen makkelijk te bereiden, maar voegt ook veel kleur toe aan jouw maaltijd!

Tags:
Recipe
Allergens:
Sulphites
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

90 g

Arugula & lamb's lettuce

10 g

Fresh basil

8 milliliters

Crema di balsamico

(Contains Sulphites)

15 milliliters

Basil crème

2 piece

Tomato

1 bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)1239 kJ
Calories296 kcal
Fat23.2 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate6.6 g
Sugar5.3 g
Dietary Fiber2.2 g
Protein14.2 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Salad Bowl
Serving platter

Cooking Steps

1

Snijd de tomaat in dunne plakken. Snijd het basilicum in fijne reepjes. Meng de basilicumcrème met 1 el extra vierge olijfolie in een kleine kom.

2

Meng in een saladekom de slamix met de basilicumcrème en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de salade over een serveerschaal. Leg de tomatenplakken erop en verdeel het basilicum erover. Scheur de mozzarella in grove stukken en leg op de salade. Besprenkel met de balsamicocrème.