Salade met varkensworstjes, gebakken appel en blauwe kaas
Salade met varkensworstjes, gebakken appel en blauwe kaas

Salade met varkensworstjes, gebakken appel en blauwe kaas

met rucola, komkommer en knoflook-ciabatta

Wist je dat ze in Denemarken ook blauwe kaas maken? Danablu heeft zelfs een beschermde status en mag enkel in Denemarken gemaakt worden van Deense koemelk. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Milk
Barley
Oats
Rye
Sesame
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount
Radish

½ bunch

Radish

[Persian] cucumber

½ piece

[Persian] cucumber

Apple

½ piece

Apple

Garlic

1 piece

Garlic

Blue cheese cubes

25 g

Blue cheese cubes

(Contains Milk)

Butter lettuce

¼ head

Butter lettuce

Wholegrain ciabatta

½ piece

Wholegrain ciabatta

(Contains Barley, Oats, Rye, Sesame, Soy, Wheat May be present Egg, Gluten, Milk, Mustard, Tree nuts)

Pork sausage with sea salt & black pepper

2 piece

Pork sausage with sea salt & black pepper

(May be present Soy, Gluten, Egg, Mustard, Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Balsamic vinegar

½ tablespoon

Sugar

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2942 kJ
Calories703 kcal
Fat46.3 g
Saturated Fat20.2 g
Carbohydrate37.5 g
Sugar19.2 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein30.2 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het blad van de radijs en snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Leg de plakjes komkommer en radijs alvast in een saladekom. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel met schil in parten. Pers de knoflook of snijd fijn.

Varkensworstjes bakken
2

Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten. Keer af en toe om.

Brood roosteren
3

Snijd het bruine broodje in sneetjes. Meng in een kleine kom 1/2 el olijfolie en de knoflook tot een knoflookolie. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de sneetjes brood met de knoflookolie. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 3 minuten in de oven of totdat ze goudbruin kleuren.

Appel karameliseren
4

Smelt ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan en bak de partjes appel 6 – 8 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren. Voeg 1/2 el suiker per persoon toe en laat het geheel 1 - 2 minuten karameliseren. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, kook de balsamico nog 1 - 2 minuten in. Zet het vuur uit en laat staan tot gebruik.

Salade maken
5

Scheur de bladen van de botersla grof en voeg toe aan de saladekom met de komkommer- en radijsplakjes. Voeg 1/2 el zwarte balsamico azijn per persoon en voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de blauwe kaas. Leg de wortjes ernaast en verdeel de appel inclusief saus erover. Serveer het geroosterde brood ernaast.

Tip: Wist je dat elke portie meer dan 300 gram groente bevat? Dat maakt deze maaltijd rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. Verder voeg je maar weinig zout toe, wat deze maaltijd helemaal in balans houdt!