Salade met vleestomaat, buffelmozzarella en basilicum
Salade met vleestomaat, buffelmozzarella en basilicum

Salade met vleestomaat, buffelmozzarella en basilicum

met rucola, veldsla en basilicumcrème

Deze side salad met klassieke Italiaanse smaken is niet alleen makkelijk te bereiden, maar voegt ook veel kleur toe aan jouw maaltijd!

Allergens:
Milk
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time10 minutes
Cooking Time5 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

90 g

Arugula & lamb's lettuce

1 bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains Milk)

1 piece

Beef tomato

10 g

Fresh basil

(May be present Celery)

8 milliliters

Crema di balsamico

(Contains Sulphites)

15 milliliters

Basil crème

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories312 kcal
Energy (kJ)1303 kJ
Fat27.22 g
Saturated Fat12.7 g
Carbohydrate5.17 g
Sugar3.9 g
Dietary Fiber2.03 g
Protein10.78 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Salad Bowl
Serving platter

Cooking Steps

1

Snijd de vleestomaat in dunne plakken. Snijd het basilicum in fijne reepjes. Meng de basilicumcrème met 1 el extra vierge olijfolie in een kleine kom.

2

Meng in een saladekom de slamix met de basilicumcrème en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Breng goed op smaak met peper en zout.

3

Verdeel de salade over een serveerschaal. Leg de tomatenplakken erop en verdeel het basilicum erover. Scheur de buffelmozzarella in grove stukken en leg op de salade. Besprenkel met de balsamicocrème.