Salade met zoete aardappel en geitenkaas
Salade met zoete aardappel en geitenkaas

Salade met zoete aardappel en geitenkaas

met groene linzen en gepofte cherrytomaten

.

Tags:
Veggie

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Green lentils

300 g

Sweet potato

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

125 g

Red cherry tomatoes

¼ piece

Lemon

2.5 g

Fresh flat leaf parsley

30 g

Arugula & lamb's lettuce

50 g

Fresh goat's cheese

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories630 kcal
Energy (kJ)2636 kJ
Fat32 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate75 g
Sugar28 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein6 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Koken en bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de linzen. Kook de groene linzen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middellaag vuur. Giet daarna af. Snijd de zoete aardappel ondertussen in halve plakken van 1 cm dik. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en meng goed met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de zoete aardappel 25 - 35 minuten in de oven, of tot hij goudbruin is.

Tip: Bedek alle zoete aardappel met een laagje olijfolie, anders brandt hij snel aan.

Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten.

Cherrytomaten bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de cherrytomaten 6 - 8 minuten. Roer regelmatig door. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom 1 el citroensap per persoon met de extra vierge olijfolie.

Linzen bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en fruit de sjalot 3 - 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de gekookte groene linzen toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Bak al roerend nog 1 - 2 minuten. Voeg het grootste deel van de citroendressing toe aan de linzen, draai het vuur hoog en verwarm kort.

Sla maken
5

Snijd de verse bladpeterselie fijn. Scheur de rucola en veldsla klein en meng met de overgebleven citroendressing. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Naast veel vezels, gezonde complexe koolhydraten en eiwitten bevatten linzen van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer en zijn ze rijk aan magnesium, ijzer en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Serveren
6

Verdeel de sla over de borden en schep de groene linzen erdoor. Verdeel de zoete aardappel en cherrytomaten over de sla. Verkruimel de geitenkaas en strooi erover. Besprenkel met honing en garneer met de bladpeterselie.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle zoete aardappel in de oven, maar verwerk de helft in dit gerecht. Evenals de helft van de geitenkaas. De andere helft kun je de volgende dag bij de lunch eten, in bijvoorbeeld een salade.