Salade niçoise
Salade niçoise

Salade niçoise

met verschillende groenten en volkoren couscous

Dit is een salade niçoise met een twist, namelijk met volkoren couscous! Daarnaast zit dit gerecht boordevol groenten en gebruik je de olijfolie van de tonijn om je gerecht nog meer smaak te geven.

Allergens:
Egg
Fish
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Ei

(Contains Egg)

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

100 g

Sperziebonen

½ unit

Rode paprika

1 can

Tonijn in olijfolie

(Contains Fish)

60 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

½ unit

Komkommer

Not included in your delivery

125 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories534 kcal
Energy (kJ)2234 kJ
Fat23 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate47 g
Sugar10 g
Dietary Fiber11 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Ei koken
1

Bereid de bouillon. Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in smalle repen. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olijfolie.

Bakken
3

Verhit ½ el olijfolie van de tonijn per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de rode ui, knoflook en sperziebonen 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de paprika toe.

Couscous wellen
4

Meng ondertussen de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken, pel het ei en snijd in kwarten.

Op smaak brengen
5

Meng de sperziebonen, de paprika, de komkommer, de tonijn en de zwarte balsamicoazijn door de gewelde couscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het ei en garneer naar smaak met de overige olijfolie van de tonijn.