Dit is een salade niçoise met een twist, namelijk met volkoren couscous! Daarnaast zit dit gerecht boordevol groenten en gebruik je de olijfolie van de tonijn om je gerecht nog meer smaak te geven.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Ei
(Contains Egg)
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
100 g
Sperziebonen
½ unit
Rode paprika
1 can
Tonijn in olijfolie
(Contains Fish)
60 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
½ unit
Komkommer
125 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in smalle repen. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olijfolie.
Verhit ½ el olijfolie van de tonijn per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de rode ui, knoflook en sperziebonen 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de paprika toe.
Meng ondertussen de couscous met de bouillon in een saladekom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken, pel het ei en snijd in kwarten.
Meng de sperziebonen, de paprika, de komkommer, de tonijn en de zwarte balsamicoazijn door de gewelde couscous en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het ei en garneer naar smaak met de overige olijfolie van de tonijn.