Salade niçoise met verse tonijn
Salade niçoise met verse tonijn

Salade niçoise met verse tonijn

Met ansjovisdressing en gekookt ei

Salade niçoise is oorspronkelijk de salade van de armen en bestond uit slechts drie ingrediënten: tomaat, ansjovis en olijfolie. Tegenwoordig staat het vrijwel altijd met ei en sperziebonen op het menu. Door aardappeltjes toe te voegen tover je de salade vandaag om in een vullende maaltijd. De verse tonijn maakt deze versie extra smaakvol

Allergens:
Egg
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

75 g

Sperziebonen

1 unit

Ei

(Contains Egg)

¼ head

Botersla

75 g

Mini-romatomaten

2 bunch

Verse dragon

(May be present Celery)

3 bunch

Verse kervel

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

½ can

Ansjovis

(Contains Fish)

1 g

Tonijn

(Contains Fish)

15 g

Olijf-kappertjesmix

Not included in your delivery

1 teaspoon

Rode wijnazijn

1 teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2724 kJ
Calories651 kcal
Fat22 g
Saturated Fat4.2 g
Carbohydrate58 g
Sugar6.9 g
Dietary Fiber10 g
Protein48 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Cutting Board
Paring Knife
Pan
Small Bowl
Grill Pan
Plate

Cooking Steps

Krieltjes koken
1

Halveer de krieltjes. Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel. Breng de krieltjes met een snuf zout aan de kook en kook in 12 – 14 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Sperziebonen koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke delen. Breng water met een snuf zout aan de kook in een andere pan met deksel. Kook de sperziebonen in 8 – 10 minuten beetgaar. Giet af.

Koken en snijden
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg 1 ei per persoon toe en kook in 6 – 8 minuten hard. Spoel de eieren onder koud water. Snijd ondertussen de botersla grof. Snijd de mini-romatomaten in kwarten.

Dressing maken
4

Snijd de blaadjes kervel en dragon fijn. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Laat de ansjovis uitlekken en bewaar de olie. Snijd de ansjovisfilets heel fijn. Meng in een kleine kom de kervel, dragon, sjalot, knoflook, ansjovis, rodewijnazijn en de mosterd met 1/2 el ansjovisolie per persoon.

Tonijn bakken
5

Wrijf de tonijnsteaks in met olijfolie. Verhit een grill- of koekenpan op middelmatig vuur en bak de tonijnsteaks naar smaak 2 – 6 minuten per kant. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: Let op! Ben je zwanger of eten er kinderen mee? Bak de tonijnsteaks dan in 6 minuten per kant gaar.

Serveren
6

Snijd de eieren in kwarten. Verdeel de krieltjes, sla, sperziebonen, romatomaten, eieren, kappertjes, olijven en de tonijnsteaks over de borden, maar meng ze niet. Besprenkel met de dressing en peper naar smaak.