Salade van tonijn en cherrypotatoes met kappertjes, appel en gebakken groenten
Salade van tonijn en cherrypotatoes met kappertjes, appel en gebakken groenten

Salade van tonijn en cherrypotatoes met kappertjes, appel en gebakken groenten

Cherry potatoes zijn een vastkokende aardappelsoort, rijk van smaak, klein van vorm en met een mooie roze schil. Je serveert ze met een rijke salade met verschillende smaken, zoals kappertjes, appel en gebakken venkel.

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Rode krieltjes

½ unit

Rode ui

½ unit

Venkel

1 can

Tonijn in olijfolie

(Contains Fish)

½ unit

Appel

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

10 g

Kappertjes

Not included in your delivery

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2029 kJ
Calories485 kcal
Fat17 g
Saturated Fat2.8 g
Carbohydrate55 g
Sugar14.6 g
Dietary Fiber11 g
Protein23 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Was de aardappelen (cherry potatoes) grondig en snijd in kwarten en snijd eventueel grotere aardappelen kleiner. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel klein. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie apart.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie van de tonijn per persoon in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de rode ui en venkel, afgedekt, 8 – 9 minuten op middelhoog vuur.

Mengen
4

Snijd ondertussen de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Scheur de spinazie klein. Meng in een saladekom de appel, tonijn, kappertjes en de helft van de spinazie.

Op smaak brengen
5

Voeg de overige spinazie toe aan de wok of hapjespan, breng op smaak met peper en zout en laat al roerend in 1 minuut slinken. Voeg daarna de spinazie toe aan de saladekom. Voeg ook de aardappelen en zwarte balsamicoazijn toe aan de saladekom en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel naar smaak met de overgebleven olijfolie van de tonijn.