Saté van kipgehakt met kokosrijst
Saté van kipgehakt met kokosrijst

Saté van kipgehakt met kokosrijst

met zelfgemaakte seroendeng

Seroendeng is een typisch Indonesisch strooisel van kokos, pinda's en kruiden. In dit recept maak je het zelf en hierdoor vult je keuken zich met heerlijke aroma's!

Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 milliliters

Coconut milk

75 g

Basmati rice

½ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Yellow carrot

¼ piece

Lime

1 piece

Skewers

100 g

Chicken mince with Indonesian spices

10 g

Salted peanuts

10 g

Desiccated coconut

0.16 sachet(s)

Garam Masala

5 g

Fresh coriander & mint

25 g

Organic full-fat yogurt

15 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

Sugar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories724 kcal
Energy (kJ)3027 kJ
Fat36 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate83 g
Sugar9 g
Dietary Fiber7.2 g
Protein15 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Peeler or Cheese Slicer
Pan with Lid
Fryingpan with lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Zoetzuur maken
1

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf de komkommer en gele wortel in de lengte in linten. Pers het sap uit de helft van de limoen en snijd de overige limoen in partjes. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl limoensap en 1/2 tl suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Kokosrijst koken
2

Meng in een pan met deksel de kokosmelk met per persoon: 175 ml water en 1/4 bouillonblokje. Breng aan de kook. Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Knip het pakje open en roer de melk goed door, of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met deksel.

Spiezen maken
3

Meng in een kom het gehakt en de panko paneermeel met peper en zout. Kneed goed en rol 3 gehaktballen per persoon. Rijg 3 gehaktballen aan elke spies, als een saté.

Kipspiezen bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipspiezen in 6 - 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, dek af en bak nog 5 – 6 minuten verder, of tot de kip gaar is.

Yoghurtsaus maken
5

Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Voeg de pinda's, de kokosrasp en de garam masala toe en bak 5 – 6 minuten, of tot de kokosrasp goudbruin is. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de koriander fijn en houd apart. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn. Meng in een kom de munt met 1 tl limoensap per persoon, de yoghurt, peper en zout.

Serveren
6

Serveer de kipspiezen met de kokosrijst en de zoetzure linten. Garneer met de seroendeng, koriander, frisse yoghurt en de overige limoenpartjes.