Satéburger met aardappelblokjes
Satéburger met aardappelblokjes

Satéburger met aardappelblokjes

met snelle atjar van komkommer en wortel

Atjar is een Indonesisch zuur bijgerecht gemaakt van groenten. Dit frisse bijgerecht vormt een contrast met de vaak kruidige bijgerechten.

Allergens:
Peanuts
Soy
Gluten
Wheat
Barley
Rye
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Seasoned hamburger

60 g

Peanut sauce

(Contains Peanuts, Soy, Gluten, Wheat)

1 piece

Poppyseed roll

(Contains Barley, Rye, Sesame, Milk, Gluten, Wheat May be present Mustard, Soy, Lupin, Gluten, Tree nuts, Egg)

150 g

Diced potato

½ piece

[Persian] cucumber

1 piece

Carrot

1 cm

Fresh ginger

½ piece

Garlic

¼ piece

Red chili pepper

0.17 sachet(s)

Ground turmeric

Not included in your delivery

3 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories975 kcal
Energy (kJ)4077 kJ
Fat48.74 g
Saturated Fat18.3 g
Carbohydrate81.24 g
Sugar21 g
Dietary Fiber13.75 g
Protein46.27 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Saucepan
Colander

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (s) en snijd fijn.
  • Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de komkommer in dunne plakjes. Rasp de wortel met een grove rasp.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Atjar maken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, rode peper en gember 1 minuut.
  • Voeg per persoon: 1/2 tl kurkuma, 3 el wittewijnazijn, 2 el water, 1/2 el suiker, peper en zout toe. Verwarm het geheel 2 - 3 minuten, of tot de suiker opgelost is.
  • Schep de komkommer en wortel bij het mengsel. Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
  • Verhit vervolgens 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes in 15 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Hamburger bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
  • Plet voorzichtig met de palm van je hand de runderburger tot deze ongeveer even breed is als het broodje. Bestrooi met peper en zout.
  • Bak de runderburger 4 - 6 minuten per kant, of tot deze gaar is.
  • Bak het broodje 8 - 10 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Verhit een steelpan op middelhoog vuur. Verwarm de satésaus al roerend in de pan tot deze warm is.
  • Laat de atjar uitlekken in een vergiet.
  • Snijd het broodje open en besmeer beide helften met de satésaus (zie Tip 1). Leg de burger erop en garneer met 1/3 van de atjar.
  • Verdeel de satéburgers over de borden en serveer met de overige atjar en gebakken aardappelblokjes (zie Tip 2).

Tip: Tip 1: Heb je meer satésaus dan je nodig hebt voor op de burger? Gebruik de rest als dip bij de kroepoek! Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de satésaus of bewaar de helft van de kroepoek als snack voor later.