Scandinavische salade met dorade
Scandinavische salade met dorade

Scandinavische salade met dorade

Met gebakken aardappelen

In Scandinavië zijn ze gek op dille. Dit verfijnde kruid heeft een licht anijsachtige smaak en is erg populair als smaakmaker in visgerechten. Wij hebben dit keer voor dorade gekozen. Dorade, ook wel bekend als goudbrasem, is een witvis met een stevige, volle smaak. De vis is gemakkelijk te bereiden en dat doe je vandaag door hem kort te bakken met mosterd voor extra pit.

Allergens:
Fish
Egg
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Komkommer

2.5 g

Verse dille

(May be present Celery)

¼ unit

Sjalot

1 unit

Little gem

250 g

Vastkokende aardappelen

1 unit

Doradefilet met huid

(Contains Fish)

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Wittewijnazijn

½ teaspoon

Honing

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

3 teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

½ tablespoon

Olijfolie

Nutrition Values

Energy (kJ)2992 kJ
Calories715 kcal
Fat42 g
Saturated Fat9.1 g
Carbohydrate53 g
Sugar7 g
Dietary Fiber7 g
Protein27 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Casserole with Lid
Salad Bowl
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd de komkommer in dunne plakken. Hak de dille grof en snipper de sjalot. Snijd de little gem in smalle reepjes.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de komkommer, de little gem en de dille door de dressing.

Dorade insmeren
4

Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de doradefilet goed in met de overige mosterd, gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

Dorade bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 – 3 minuten op het vel en 1 – 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de Scandinavische salade met de gebakken aardappelen en de mosterddorade. Garneer met de mayonaise.