Scandinavische salade met doradefilet
Scandinavische salade met doradefilet

Scandinavische salade met doradefilet

met lollo biondo, verse dille en gebakken aardappelen

Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Tags:
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ bunch

Radish

¼ piece

[Persian] cucumber

2.5 g

Fresh dill

¼ piece

Onion

½ head

Lollo Bionda

1 piece

Bream fillet with skin

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

3 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

White wine vinegar

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

Nutrition Values

Calories592 kcal
Energy (kJ)2476 kJ
Fat26 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate56 g
Sugar7 g
Dietary Fiber8 g
Protein29 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Snijden
2

Snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de dille grof en snipper de ui. Snijd de lollo biondo in smalle reepjes.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, ui, lollo biondo en de dille door de dressing.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de doradefilet.

Dorade insmeren
4

Dep de doradefilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de doradefilet goed in met de overige mosterd – gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

Dorade bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de doradefilet 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten aan de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de dorade met mosterd erop.

Tip: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.