Scandinavische salade met mosterdschol
Scandinavische salade met mosterdschol

Scandinavische salade met mosterdschol

Met gebakken aardappelen

In Scandinavië zijn ze gek op dille. Dit verfijnde kruid heeft een licht anijsachtige smaak en is erg populair als smaakmaker bij visgerechten. Wij hebben dit keer voor schol gekozen, een zachte witvis. Schol, ook wel pladijs genoemd, is een platvis en heeft oranje stippen aan de bovenkant. Je bakt de schol mét het witte vel van de onderkant, zodat de dunne filet niet uit elkaar valt. Het vel kun je gewoon eten.

Allergens:
Fish
Egg
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

¼ unit

Komkommer

4 bunch

Verse dille

(May be present Celery)

¼ unit

Sjalot

1 unit

Little gem

1 unit

Scholfilet

(Contains Fish)

1 tablespoon

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

½ teaspoon

Honing

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 tablespoon

Mosterd

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2812 kJ
Calories672 kcal
Fat37 g
Saturated Fat8.6 g
Carbohydrate54 g
Sugar8.1 g
Dietary Fiber7 g
Protein27 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1
1

Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

2
2

Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakken. Hak de dille grof en snipper de sjalot. Snijd de little gem in smalle reepjes.

3
3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en ½ tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de komkommer, de little gem en de dille door de dressing.

4
4

Dep de scholfilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de scholfilet goed in met de overige mosterd, gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

5
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de scholfilet 1 - 2 minuten per kant op middelhoog vuur.

6
6

Serveer de Scandinavische salade met de gebakken aardappelen en de mosterdschol. Garneer met de mayonaise.