Scandinavische salade met schelvisfilet
Scandinavische salade met schelvisfilet

Scandinavische salade met schelvisfilet

met lollo biondo, verse dille en gebakken aardappelen

Schelvisfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. In dit gerecht serveer je de vis bij een kleurrijke Scandinavisch-geïnspireerde salade.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

½ bunch

Radish

½ piece

[Persian] cucumber

2.5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

¼ piece

Onion

½ head

Lollo Bionda

1 piece

Fillet of haddock

(Contains Fish)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

White wine vinegar

3 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2257 kJ
Calories539 kcal
Fat20.6 g
Saturated Fat6.3 g
Carbohydrate56.9 g
Sugar6.9 g
Dietary Fiber11 g
Protein28.7 g
Salt1.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Salad Bowl
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in partjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Snijden
2

Snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de dille grof en snipper de ui. Snijd de lollo biondo fijn.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, ui, lollo biondo en de dille door de dressing (zie Tip).

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de schelvisfilet.

Schelvisfilet insmeren
4

Dep de schelvis droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de vis goed in met de overige mosterd. Gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

Schelvisfilet bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvis 2 - 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de schelvisfilet met mosterd erbovenop.

Weetje: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.