Schelvis in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes
Schelvis in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

Schelvis in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus

De schelvis in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Tags:
Family
Allergens:
Mustard
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

1 piece

Carrot

½ piece

Onion

4 slice

Bacon

1 piece

Fillet of haddock

25 g

Ravigote sauce

(Contains Mustard, Egg)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories746 kcal
Energy (kJ)3120 kJ
Fat45 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate50 g
Sugar9 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in plakken van 1/2 cm dik. Meng ze in een kom met 1 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Wortelen bereiden
2

Was of schil de wortel. Snijd de wortel in dunne plakken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg een snufje zout en de wortelschijfjes toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein beetje roomboter door de wortelschijfjes. Breng op smaak met peper.

Vis inwikkelen
3

Snipper de ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 2 - 3 minuten. Leg ondertussen de plakjes ontbijtspek naast elkaar. Leg een schelvisfilet op de plakjes en wikkel de vis in het ontbijtspek.

Wortelschijfjes afmaken
4

Roer de gebakken ui door de pan met wortelschijfjes en houd warm tot serveren.

Vis bakken
5

Verhit de overige roomboter in de koekenpan van de ui op middelhoog vuur. Bak de in spek gewikkelde vis 2 - 3 minuten per kant, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Serveer de in spek gewikkelde schelvis met de aardappelschijfjes en de wortelschijfjes. Serveer met de ravigotesaus