De schelvis in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
1 piece
Carrot
½ piece
Onion
4 slice
Bacon
1 piece
Fillet of haddock
25 g
Ravigote sauce
(Contains Mustard, Egg)
¾ tablespoon
[Plant-based] butter
1.5 tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in plakken van 1/2 cm dik. Meng ze in een kom met 1 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Was of schil de wortel. Snijd de wortel in dunne plakken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg een snufje zout en de wortelschijfjes toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein beetje roomboter door de wortelschijfjes. Breng op smaak met peper.
Snipper de ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 2 - 3 minuten. Leg ondertussen de plakjes ontbijtspek naast elkaar. Leg een schelvisfilet op de plakjes en wikkel de vis in het ontbijtspek.
Roer de gebakken ui door de pan met wortelschijfjes en houd warm tot serveren.
Verhit de overige roomboter in de koekenpan van de ui op middelhoog vuur. Bak de in spek gewikkelde vis 2 - 3 minuten per kant, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper.
Serveer de in spek gewikkelde schelvis met de aardappelschijfjes en de wortelschijfjes. Serveer met de ravigotesaus