Schelvis in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes
Schelvis in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

Schelvis in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus

De schelvis in dit recept is met hengel en lijn gevangen, wat zorgt voor minimale bijvangst. Mede hierdoor verdient deze vis het MSC-keurmerk.

Tags:
Family
Allergens:
Mustard
Egg
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

½ piece

Carrot

½ piece

Onion

4 slice

Bacon

25 g

Ravigote sauce

(Contains Mustard, Egg)

1 piece

Fillet of haddock

(Contains Fish)

1 piece

Yellow carrot

Not included in your delivery

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories752 kcal
Energy (kJ)3146 kJ
Fat42.9 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate55.6 g
Sugar11 g
Dietary Fiber13.2 g
Protein31.2 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Aardappelen bereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in plakken van 1/2 cm dik. Meng in een kom met 1 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Wortels bereiden
2

Was of schil de oranje en gele wortel. Snijd de wortels in dunne plakken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de wortelschijfjes en een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein beetje roomboter door de wortelschijfjes. Breng op smaak met peper.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Bakken
3

Snipper de ui. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 2 - 3 minuten. Roer de gebakken ui door de pan met wortelschijfjes en houd warm tot serveren.

Vis inwikkelen
4

Leg ondertussen de ontbijtspekplakjes naast elkaar en dep de schelvis droog met keukenpapier. Leg de vis op de plakjes en wikkel de vis in het ontbijtspek.

Vis bakken
5

Verhit de overige roomboter in de koekenpan van de ui op middelhoog vuur. Bak de in spek gewikkelde vis 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Serveer de in spek gewikkelde vis met de aardappelschijfjes en de wortelschijfjes. Serveer met de ravigotesaus.