Schelvis met bieslooksaus
Schelvis met bieslooksaus

Schelvis met bieslooksaus

met gebakken aardappeltjes en wortel uit de oven

Schelvis is mild van smaak en past goed bij de klassieke combinatie van bieslook en volle yoghurt. Dat maakt dit recept lekker en gezond!

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Potatoes

2.5 g

Fresh chives

25 g

Organic full-fat yogurt

1 piece

Fillet of haddock

4 piece

Carrot

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories597 kcal
Energy (kJ)2496 kJ
Fat27.6 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate55 g
Sugar15.3 g
Dietary Fiber14.2 g
Protein26.8 g
Salt0.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortel in de lengte in kwarten. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in lange, smalle partjes.

Tip: Wist je dat dit gerecht door de wortels rijk is aan vitamine A? Deze vitamine is belangrijk voor de groei, je afweersysteem en gezonde ogen. Daarnaast is dit gerecht laag in zout en rijk aan vezels.

Aardappel bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de partjes, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Roosteren
3

Meng in een grote kom de wortel met 1 el olijfolie per persoon. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak 20 – 25 minuten in de oven (zie Tip). Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.

Tip: De oventijd van de wortel kan langer zijn als je een combi-oven of elektrische oven gebruikt. Prik erin met een vork. Gaat dit makkelijk? Dan zijn ze gaar.

Bieslooksaus maken
4

Snijd of knip ondertussen de verse bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, de bieslook en 1/2 tl mosterd per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Met yoghurt maak je een fris en gebalanceerd sausje - rijk aan calcium en vitamine B2, maar laag in calorieën!

Vis bakken
5

Dep tegen het einde van de oventijd de schelvis droog met keukenpapier. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvis 2 – 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Haal de vis uit de koekenpan en breng op smaak met peper en zout. Roer de bieslooksaus door de olie in de pan.

Serveren
6

Verdeel de wortel en aardappelen over de borden. Leg de schelvis ernaast en serveer met de bieslooksaus.