Roodbaars is een heerlijke vissoort met een milde smaak en sappige textuur. Deze vis zit boordevol eiwitten, omega-3-vetzuren en vitamines.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Nile perch fillet, skin-on
(Contains Fish)
200 g
Potatoes
2.5 g
Fresh chives
(May be present Celery)
25 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Milk)
2 piece
Carrot
⅔ piece
Yellow carrot
½ teaspoon
Mustard
2 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de wortels in lange dunne staafjes van 1 cm. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in lange, smalle partjes.
Weetje: Wist je dat dit gerecht door de wortels rijk is aan vitamine A? Deze vitamine is belangrijk voor de groei, je afweersysteem en gezonde ogen. Daarnaast is dit gerecht laag in zout en rijk aan vezels.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een grote kom de wortels met 1 el olijfolie per persoon. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak 20 – 25 minuten in de oven (zie Tip). Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortels zijn klaar wanneer de uiteinden donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is.
Tip: De oventijd van de wortels kan langer zijn als je een combi-oven of elektrische oven gebruikt. Prik erin met een vork. Gaat dit makkelijk? Dan zijn ze gaar.
Snijd of knip ondertussen de verse bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, de bieslook en 1/2 tl mosterd per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Met yoghurt maak je een fris en gebalanceerd sausje - rijk aan calcium en vitamine B2, maar laag in calorieën!
Dep de roodbaars droog en breng op smaak met peper en zout. Verhit vlak voor serveren 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur, draai de vis om en bak nog 2 minuten op de andere kant. Haal de vis uit de koekenpan en breng op smaak met peper en zout. Roer de bieslooksaus door de olie in de pan.
Verdeel de wortels en aardappelen over de borden. Leg de vis ernaast en serveer met de bieslooksaus.