Heekfilet met spek en gekaramelliseerde ui
Heekfilet met spek en gekaramelliseerde ui

Heekfilet met spek en gekaramelliseerde ui

met spinazie-pastinaakstamppot

Wist je dat pastinaak zoeter wordt van smaak door de vorst? Vandaar dat deze groente ook 's winters wordt geteeld.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Potatoes

1 piece

Onion

25 g

Bacon lardons

1 piece

Garlic

100 g

Spinach

(May be present Celery)

½ piece

Parsnip

1 piece

Skin-on hake fillet

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1

[Plant-based] milk

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2586 kJ
Calories618 kcal
Fat21.4 g
Saturated Fat8.7 g
Carbohydrate65.3 g
Sugar7.5 g
Dietary Fiber19.6 g
Protein36.4 g
Salt1.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Plate
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Potato Masher
Aluminum Foil

Cooking Steps

Aardappelen koken
1
  • Breng ruim water aan de kook met het bouillonblokje in een pan met deksel.
  • Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de pastinaak in grove blokjes.
  • Kook de aardappelen en pastinaak in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat staan met deksel tot verder gebruik.
  • Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Spek bakken
2
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan.
  • Bak de spekreepjes 2 - 4 minuten goudbruin en krokant. Haal uit de pan en leg op een bord met keukenpapier.
  • Bak de ui 9 - 12 minuten op middelhoog vuur in het vet van de spekjes. Roer af en toe om.
  • Blus de ui af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg eventueel wat honing toe naar smaak. Roer goed door en zet dan het vuur uit.
Vis bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een tweede koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi beide kanten van de vis met peper en zout.
  • Dep de vis droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid, draai dan om en bak 1 - 2 minuten aan de andere kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Voeg de knoflook toe aan de koekenpan en bak 1 minuut. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  • Stamp de aardappelen en pastinaak met een aardappelstamper. Roer de knoflookspinazie en een scheutje melk door de stamppot. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de stamppot over de borden.
  • Schep de ui over de stamppot.
  • Leg de vis ernaast en garneer met het spek.

Weetje: De vis in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.