Schelvis met spek en sperziebonen
Schelvis met spek en sperziebonen

Schelvis met spek en sperziebonen

Met aardappelschijfjes uit de oven

Schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, de smaak is alleen iets sterker en het visvlees wat zachter. Het vlees valt in schellen uit elkaar, vandaar de naam 'schelvis'. Onze schelvis heeft het MSC-logo, wat staat voor duurzame visserij. Lees alles over deze vis op onze blog!

Allergens:
Fish
Egg
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Sperziebonen

2 slice

Ontbijtspek

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

1 ball

Nootmuskaat

40 g

Ravigotesaus

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

¾ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3519 kJ
Calories841 kcal
Fat55 g
Saturated Fat13.4 g
Carbohydrate50 g
Sugar3.4 g
Dietary Fiber11 g
Protein30 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Cutting Board
Paring Knife
Stove
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Grater

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in plakken van een ½ cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelen 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin kleuren.

Boontjes koken
2

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Roer naar smaak een klein beetje roomboter per persoon door de boontjes. Breng op smaak met peper en zout.

Schelvis inwikkelen
3

Leg ondertussen de plakjes ontbijtspek zo naast elkaar dat ze elkaar in de lengte net overlappen. Leg de schelvis overdwars op de plakjes en wikkel de schelvis in het ontbijtspek.

Vis bakken
4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de in spek gewikkelde vis 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur, of totdat hij gaar is. Breng op smaak met peper.

Nootmuskaat raspen
5

Rasp ondertussen de nootmuskaat met een fijne rasp. Let op: je hebt er maar een snufje van nodig.

Serveren
6

Serveer de in spek gewikkelde schelvis met de aardappelschijfjes en de sperziebonen. Bestrooi de sperziebonen naar smaak met nootmuskaat en serveer met de ravigotesaus.