Komkommer eet je meestal in een verfrissende salade of ingelegd in suiker en azijn. Het wordt vaak geserveerd bij pittige gerechten, als frisse tegenhanger. Vandaag ga je voor een hele andere bereiding, namelijk roerbakken. Een lekkere variatie op een bekend ingrediënt - we zijn benieuwd wat je ervan vindt!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Krieltjes
1 unit
Schelvisfilet zonder huid
(Contains Fish)
½ unit
Komkommer
125 g
Rode cherrytomaten
0.13 unit
Knoflookteen
2 bunch
Verse dille
(May be present Celery)
3 stalk
Verse bieslook
(May be present Celery)
20 g
Roomkaas
(Contains Milk)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Honing
¼ teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer de krieltjes en snijd eventueel grotere krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Dep ondertussen de schelvis droog en snijd in vieren. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met behulp van een theelepel en snijd de komkommer in boogjes.
Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de dille en bieslook fijn. Meng in een kom de knoflook en het grootste deel van de kruiden door de roomkaas en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en bak de schelvis 1 – 2 minuten aan elke kant. Haal de schelvis even uit de pan, voeg de komkommer toe en roerbak deze 3 – 4 minuten. Voeg de kruidenroomkaas en de vis toe en schep 1 – 2 minuten voorzichtig om.
Halveer ondertussen de rode cherrytomaten. Meng in een kom de cherrytomaten met de extra vierge olijfolie, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
Schep de overige roomboter door de warme krieltjes en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes, de tomatensalade, de vis en de komkommer over de borden. Bestrooi met de overige dille en bieslook.