Schelvis met zelfgemaakte kruidenroomkaas
Schelvis met zelfgemaakte kruidenroomkaas

Schelvis met zelfgemaakte kruidenroomkaas

Met geroerbakte komkommer, krieltjes en tomatensalade

Komkommer eet je meestal in een verfrissende salade of ingelegd in suiker en azijn. Het wordt vaak geserveerd bij pittige gerechten, als frisse tegenhanger. Vandaag ga je voor een hele andere bereiding, namelijk roerbakken. Een lekkere variatie op een bekend ingrediënt - we zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

½ unit

Komkommer

125 g

Rode cherrytomaten

0.13 unit

Knoflookteen

2 bunch

Verse dille

(May be present Celery)

3 stalk

Verse bieslook

(May be present Celery)

20 g

Roomkaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Honing

¼ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2289 kJ
Calories547 kcal
Fat21 g
Saturated Fat9.2 g
Carbohydrate57 g
Sugar6.9 g
Dietary Fiber8 g
Protein27 g
Salt0.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Casserole

Cooking Steps

Krieltjes koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer de krieltjes en snijd eventueel grotere krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Vis en komkommer snijden
2

Dep ondertussen de schelvis droog en snijd in vieren. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met behulp van een theelepel en snijd de komkommer in boogjes.

Kruidenroomkaas maken
3

Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de dille en bieslook fijn. Meng in een kom de knoflook en het grootste deel van de kruiden door de roomkaas en breng op smaak met peper en zout.

Vis en komkommer bakken
4

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en bak de schelvis 1 – 2 minuten aan elke kant. Haal de schelvis even uit de pan, voeg de komkommer toe en roerbak deze 3 – 4 minuten. Voeg de kruidenroomkaas en de vis toe en schep 1 – 2 minuten voorzichtig om.

Salade maken
5

Halveer ondertussen de rode cherrytomaten. Meng in een kom de cherrytomaten met de extra vierge olijfolie, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Serveren
6

Schep de overige roomboter door de warme krieltjes en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de krieltjes, de tomatensalade, de vis en de komkommer over de borden. Bestrooi met de overige dille en bieslook.