Piri-piri is een klein maar pittig pepertje - met als terechte bijnaam de Afrikaanse rode duivel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
3 piece
Garlic
70 g
Wholewheat couscous
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
200 g
Sweetheart cabbage & broccoli
1 piece
Haddock in piri piri marinade
50 g
Organic full-fat yogurt
5 g
Fresh flat leaf parsley
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Olive oil
225 milliliters
Low sodium vegetable stock
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Weeg 70 gram couscous af per persoon en meng met de bouillon in een kom. Laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork. Meng in een kleine kom: de yoghurt, de helft van de knoflook en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Gebruik je alle couscous? Bereid deze dan in 325 ml bouillon per persoon.
Verhit in een wok of hapjespan 1/2 zakje Midden-Oosterse kruiden per persoon zonder olie 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon toe, samen met de overige knoflook en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de groentemix toe. Roerbak de groenten 6 - 7 minuten op middelhoog tot hoog vuur.
Tip: Zijn de broccoliroosjes aan de grote kant? Snijd ze dan wat kleiner.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de boter heet is, de schelvis 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de couscous toe aan de koekenpan met groenten. Meng goed door en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de couscous over de borden. Leg de schelvis, inclusief saus, erbovenop. Garneer met de yoghurtsaus en de overige bladpeterselie.
Tip: Volkoren couscous is rijk aan vezels. Veel vezels eten is goed voor je darmflora en dat levert veel voordelen op voor je gezondheid, zoals een versterkt immuunsysteem en een gezond cholesterolgehalte.