Schelvisfilet met bieslooksaus
Schelvisfilet met bieslooksaus

Schelvisfilet met bieslooksaus

Met gebakken aaardappeltjes en bospeen

De schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, de smaak is alleen iets sterker en het visvlees iets zachter. Je kunt kabeljauwrecepten dan ook heel goed met schelvis maken. Voor fish & chips bijvoorbeeld wordt naast kabeljauw ook vaak schelvis gebruikt.

Allergens:
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Peen

250 g

Vastkokende aardappelen

5 stalk

Verse bieslook

(May be present Celery)

2 tablespoon

Volle yoghurt

(Contains Milk)

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2305 kJ
Calories551 kcal
Fat23 g
Saturated Fat7.9 g
Carbohydrate54 g
Sugar11.5 g
Dietary Fiber10 g
Protein26 g
Salt0.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet
Paper Towel
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en bospeen. Weeg 200 g bospeen per persoon af. Snijd de bospeen in de lengte in kwarten. Schil de aardappelen (nicola) of was ze grondig en snijd in lange, smalle parten.

Koken
2

Kook de bospeen en aardappelen samen 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

In de oven
3

Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, dep ze droog met keukenpapier en besprenkel met de olijfolie. Bak 15 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.

Bieslooksaus maken
4

Snijd of knip ondertussen de verse bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, de mosterd en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
5

Dep tegen het einde van de oventijd de schelvisfilet droog met keukenpapier. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de schelvisfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Haal de vis uit de koekenpan en roer de bieslooksaus door het bakvet in de pan.

Serveren
6

Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden, leg de schelvisfilet erop en serveer met de bieslooksaus.