De schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, de smaak is alleen iets sterker en het visvlees iets zachter. Je kunt kabeljauwrecepten dan ook heel goed met schelvis maken. Voor fish & chips bijvoorbeeld wordt naast kabeljauw ook vaak schelvis gebruikt.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Peen
250 g
Vastkokende aardappelen
5 stalk
Verse bieslook
(May be present Celery)
2 tablespoon
Volle yoghurt
(Contains Milk)
1 unit
Schelvisfilet zonder huid
(Contains Fish)
1 tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Mosterd
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en bospeen. Weeg 200 g bospeen per persoon af. Snijd de bospeen in de lengte in kwarten. Schil de aardappelen (nicola) of was ze grondig en snijd in lange, smalle parten.
Kook de bospeen en aardappelen samen 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verdeel de bospeen en aardappelen over een bakplaat met bakpapier, dep ze droog met keukenpapier en besprenkel met de olijfolie. Bak 15 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd of knip ondertussen de verse bieslook fijn. Meng in een kleine kom de volle yoghurt, de mosterd en de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
Dep tegen het einde van de oventijd de schelvisfilet droog met keukenpapier. Smelt de roomboter in een koekenpan en bak de schelvisfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Haal de vis uit de koekenpan en roer de bieslooksaus door het bakvet in de pan.
Verdeel de bospeen en aardappelen over de borden, leg de schelvisfilet erop en serveer met de bieslooksaus.