De zoute smaak van het ontbijtspek en de friszure citroenrasp voelen zich als een (schel)vis in het water met witvis. Schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, de smaak is alleen iets sterker en het visvlees wat zachter. Onze schelvis heeft het MSC-logo, wat staat voor duurzame visserij. Lees alles over deze vis op onze blog!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Kruimige aardappelen
¼ unit
Citroen
1 unit
Schelvisfilet zonder huid
(Contains Fish)
2 slice
Ontbijtspek
1 unit
Tomaat
1 unit
Knoflookteen
100 g
Spinazie
(May be present Celery)
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1.5 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Rasp ondertussen de schil van de citroen en snijd de citroen in parten. Wrijf de schelvisfilet in met 1/4 tl citroenrasp per persoon, peper en zout. Wikkel 2 plakken ontbijtspek om elke schelvisfilet.
Snijd de tomaat in blokjes en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en de spinazie, eventueel in delen, 4 – 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 – 3 minuten.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvis 2 – 3 minuten per kant.
Stamp de aardappelen, samen met de roomboter en mosterd, met een aardappelstamper tot puree. Meng de spinazie en tomaat door de puree, schenk het bakvet van de schelvis erbij en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de schelvis met de spinaziestamppot en de citroenparten.