Schelvisfilet met ontbijtspek en citroen
Schelvisfilet met ontbijtspek en citroen

Schelvisfilet met ontbijtspek en citroen

Met spinazie-tomaatstamppot

De zoute smaak van het ontbijtspek en de friszure citroenrasp voelen zich als een (schel)vis in het water met witvis. Schelvis behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen, de smaak is alleen iets sterker en het visvlees wat zachter. Onze schelvis heeft het MSC-logo, wat staat voor duurzame visserij. Lees alles over deze vis op onze blog!

Allergens:
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Kruimige aardappelen

¼ unit

Citroen

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

2 slice

Ontbijtspek

1 unit

Tomaat

1 unit

Knoflookteen

100 g

Spinazie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1.5 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2841 kJ
Calories679 kcal
Fat31 g
Saturated Fat12.3 g
Carbohydrate62 g
Sugar6.5 g
Dietary Fiber9 g
Protein31 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Casserole
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Vis klaarmaken
2

Rasp ondertussen de schil van de citroen en snijd de citroen in parten. Wrijf de schelvisfilet in met 1/4 tl citroenrasp per persoon, peper en zout. Wikkel 2 plakken ontbijtspek om elke schelvisfilet.

Groenten bakken
3

Snijd de tomaat in blokjes en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook en de spinazie, eventueel in delen, 4 – 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 – 3 minuten.

Vis bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvis 2 – 3 minuten per kant.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen, samen met de roomboter en mosterd, met een aardappelstamper tot puree. Meng de spinazie en tomaat door de puree, schenk het bakvet van de schelvis erbij en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de schelvis met de spinaziestamppot en de citroenparten.