Schelvisfilet met risotto van orzo
Schelvisfilet met risotto van orzo

Schelvisfilet met risotto van orzo

met spekjes, citroen en tijm

Zin in risotto, maar weinig tijd? Deze variant maak je van orzo. Dit heeft minder tijd nodig om te garen, maar heeft wel het smeuïge dat je van ristotto gewend bent.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Family
Allergens:
Wheat
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Fennel

½ piece

Courgette

¼ piece

Lemon

25 g

Bacon lardons

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

⅓ sachet(s)

Dried thyme

1 piece

Fillet of haddock

(Contains Fish)

Not included in your delivery

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories617 kcal
Energy (kJ)2581 kJ
Fat20.3 g
Saturated Fat4.8 g
Carbohydrate66.4 g
Sugar11.2 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein36.5 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes (zie Tip).
  • Snijd de citroen in schijfjes.

Tip: Heb je geen haast en wil je dit gerecht een leuke draai geven? Schaaf dan de courgette in linten en bak ze mee met de schelvisfilet voor een mooi eindresultaat.

Spekjes bakken
2
  • Verhit een hapjespan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in de hapjespan met bakvet op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, venkel en courgette 3 – 4 minuten.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, zoals komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Orzo koken
3
  • Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.
  • Schenk de bouillon er voorzichtig bij en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar op laag vuur.
  • Schep regelmatig om. Voeg de laatste 5 minuten ook de spekreepjes toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout.

Weetje: Vis is rijk aan jodium – belangrijk voor de schildklier, de stofwisseling en de groei van kinderen. Eet je weinig brood (met bakkerszout)? Zorg dan dat je voldoende vis en zuivel eet om toch genoeg jodium binnen te krijgen.

Vis bakken en serveren
4
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 1 - 2 minuten per kant.
  • Verdeel de orzo over de borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Knijp 1 citroenschijfje per persoon uit boven de orzo. Leg de gebakken vis erop en garneer met de overige citroenschijfjes.