Schelvisfilet met tomatentapenade
Schelvisfilet met tomatentapenade

Schelvisfilet met tomatentapenade

Met ratatouille en rijst

Vandaag staat er schelvis op het menu, een delicate vis die je met beleid moet behandelen. Perfect voor een bereiding met weinig handelingen, zoals in dit recept. Bij de vis maak je ratatouille, een van origine Frans groentegerecht uit Nice.

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Basmatirijst

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

1 unit

Pruimtomaat

½ unit

Aubergine

1 teaspoon

Paprikapoeder

40 g

Tomatentapenade

(Contains Fish)

1 g

Schelvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

100 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2460 kJ
Calories588 kcal
Fat23 g
Saturated Fat5.8 g
Carbohydrate64 g
Sugar12 g
Dietary Fiber7 g
Protein28 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 210 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Bereid ook de bouillon voor de ratatouille.

Snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Snijd de pruimtomaat en aubergine klein.

Bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat en zwarte balsamicoazijn toe en bak 2 minuten.

Ratatouille maken
4

Voeg de aubergine, het paprikapoeder en de helft van de tomatentapenade toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, laat 10 – 12 minuten, afgedekt, zachtjes koken of tot de aubergine zacht is. Haal halverwege de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Vis bakken
5

Bestrooi ondertussen een kant van de schelvisfilet met peper en zout. Draai de filet om, en besmeer de andere kant met de overige tomatentapenade. Bak de schelvisfilet 6 – 8 minuten in de oven.

Serveren
6

Serveer de schelvisfilet met de rijst en de ratatouille.