Schelvisfilet met tomatentapenade
Schelvisfilet met tomatentapenade

Schelvisfilet met tomatentapenade

Met ratatouille en rijst

De schelvis is een roofvis die behoort tot de familie van de kabeljauwachtigen. Hij voedt zich met kreeftjes, garnalen, mosselen, inktvis en kleine visjes. Het vlees van de schelvis is vrij kwetsbaar, beweeg het tijdens het bakken dus niet te veel heen en weer in de pan, anders valt het uit elkaar.

Allergens:
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

1 unit

Pruimtomaat

½ unit

Aubergine

40 g

Tomatentapenade

(Contains Fish)

1 teaspoon

Paprikapoeder

1 unit

Schelvisfilet zonder huid

(Contains Fish)

Not included in your delivery

100 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2841 kJ
Calories679 kcal
Fat24 g
Saturated Fat5.8 g
Carbohydrate84 g
Sugar12.7 g
Dietary Fiber7 g
Protein31 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Parchment Paper
Baking Sheet

Cooking Steps

rijst
1

Verwarm de oven op 210 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Bereid ook de bouillon voor de ratatouille.

snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Snijd de pruimtomaat en aubergine klein.

bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat en zwarte balsamicoazijn toe en bak 2 minuten.

aubergine
4

Voeg de aubergine, het paprikapoeder en de helft van de tomatentapenade toe en bak nog 1 minuut. Voeg de bouillon toe, laat 10 – 12 minuten, afgedekt, zachtjes koken of tot de aubergine zacht is. Haal halverwege de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

oven
5

Bestrooi ondertussen een kant van de schelvisfilet met peper en zout. Draai de filet om en besmeer de andere kant met de overige tomatentapenade. Leg de schelvisfilet op een bakplaat met bakpapier en bak 6 – 8 minuten in de oven.

serveren
6

Serveer de schelvisfilet met de rijst en de ratatouille.