Kipschnitzel met knoflook-gemberrijst
Kipschnitzel met knoflook-gemberrijst

Kipschnitzel met knoflook-gemberrijst

met spitskool-wortelsalade en zoete Aziatische saus

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Allergens:
Soy
Wheat
Barley

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Jasmine rice

1 piece

Garlic

100 g

Chopped sweetheart cabbage

½ piece

Carrot

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

½ bunch

Scallions

1 teaspoon

Fresh ginger

1 piece

Oranjehoen crispy chicken schnitzel

(Contains Wheat, Barley)

Not included in your delivery

180 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3843 kJ
Calories918 kcal
Fat42 g
Saturated Fat5.2 g
Carbohydrate103.8 g
Sugar22.7 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein26.9 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Rasp de wortel met een grove rasp.
  • Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om (zie Tip). Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nóg fijner voor je hem aan de kom toevoegt.

Rijst koken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, het witte gedeelte van de bosui en de gember toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de jasmijnrijst en de bouillon toe. Breng aan de kook. Zet daarna het vuur lager en kook de rijst 10 - 12 minuten. Voeg meer water toe indien nodig.
  • Haal de pan van het vuur en laat afgedekt staan tot serveren (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Schnitzel bakken en saus maken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Voeg, wanneer de pan goed heet is, de schnitzel toe en bak 6 minuten. Keer regelmatig om. Schud de pan tijdens het bakken af en toe zodat de schnitzel niet aanbakt. 
  • Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de zoete Aziatische saus en 1 tl water per persoon.
Serveren
4
  • Verdeel de knoflook-gemberrijst over diepe borden.
  • Schep de zoetzure rauwkost naast de rijst.
  • Leg de schnitzelreepjes erbovenop.
  • Garneer met de saus en het groene gedeelte van de bosui.