Scholfilet met aardappelen en salade van sperziebonen en zonnebloempitten
Scholfilet met aardappelen en salade van sperziebonen en zonnebloempitten

Scholfilet met aardappelen en salade van sperziebonen en zonnebloempitten

Geserveerd met frisse yoghurtsaus

Het scholseizoen is weer begonnen! Deze Hollandse magere vis afkomstig uit de Noordzee heeft een vrij neutrale smaak, waardoor de vis populair is bij kinderen! Ondanks het lage vetgehalte van de schol, bevat de vis veel eiwitten, mineralen en vitaminen, zoals vitamine A, B en D. De yoghurtsaus met mosterd geven de aardappelen wat meer pit.

Allergens:
Milk
Egg
Sulphites
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Aardappelen

2 sprig

Gedroogde tijm

175 g

Sperziebonen

½ tablespoon

Labne

(Contains Milk, Egg, Sulphites)

10 g

Zonnebloempitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

1 unit

Scholfilet

(Contains Fish)

35 g

Gemengde sla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Honing

½ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories700 kcal
Energy (kJ)2929 kJ
Fat28 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate72 g
Sugar0 g
Dietary Fiber13 g
Protein32 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Breng 200 ml water per persoon aan de kook voor de sperziebonen.

Snijd de aardappelen
2

Was ondertussen de aardappelen (soprano) en snijd in kwarten. Ris de tijmblaadjes van de takjes. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de krieltjes met de helft van de tijm en peper en zout naar smaak, afgedekt, 20 - 25 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan.

3

Dop de sperziebonen, leg deze in een wok of hapjespan met deksel en voeg het kokende water toe, zodat de sperziebonen net onder water staan. Kook de sperziebonen, afgedekt, 5 minuten, giet daarna af en spoel af onder koud water. Bewaar de sperziebonen in een saladekom.

Maak een dressing
4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, 1 tl mosterd per persoon, peper en zout. Maak een yoghurtsaus van de Turkse yoghurt, overige mosterd, peper en zout.

Bak de scholfilet
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de scholfilet 2 minuten aan elke kant. Bestrooi met peper en zout.

6

Meng in de saladekom de sperziebonen met de slamelange, overige tijm en de dressing.

Garneer met de zonnebloempitten
7

Verdeel de salade over de borden en garneer met de zonnebloempitten. Serveer met de aardappelen, scholfilet en yoghurtsaus.