Scholfilet met couscous, groenten en rozijnen-pittenmix
Scholfilet met couscous, groenten en rozijnen-pittenmix

Scholfilet met couscous, groenten en rozijnen-pittenmix

De rode ui, bataat en paprika rooster je in de oven

In dit gerecht komen smaken van verschillende werelddelen mooi bij elkaar. De Hollandse scholfilet (heb je het verhaal van visser Han al op ons blog gelezen? Een aanrader!) combineert goed met de volkoren couscous uit de Marokkaanse keuken. De gemalen kurkuma geeft het een uitgesproken smaak en een gele kleur.

Allergens:
Gluten
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Rode ui

200 g

Zoete aardappel

1 unit

Paprika

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

½ teaspoon

Gemalen kurkuma

1 unit

Scholfilet

(Contains Fish)

20 g

Rozijnen-pittenmix

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

175 milliliters

Groentebouillon

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories805 kcal
Energy (kJ)3368 kJ
Fat23 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate111 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein34 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Parchment Paper
Baking Sheet
Lid
Bowl
Fork
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snipper de rode ui. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de puntpaprika klein.

Besprenkel met olijfolie
3

Leg de rode ui, bataat en puntpaprika op een bakplaat met bakpapier. Meng goed en besprenkel met ⅔ van de olijfolie, peper en zout. Bak 25 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.

4

Bereid ondertussen de bouillon. Meng de couscous met de kurkuma in een saladekom. Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer los met een vork.

Bak de scholfilet
5

Verhit, zodra de groenten 20 minuten in de oven staan, de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de scholfilet 2 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de groenten toe aan de couscous
6

Voeg de geroosterde groenten en de helft van de rozijnen-pittenmix toe aan de saladekom met couscous.

Verdeeel de rozijnen-pittenmix over het gerecht, eet smakelijk!
7

Verdeel de couscous over de borden en serveer met de scholfilet. Verdeel de overige rozijnen-pittenmix over de couscous.