Scrambled shakshuka met feta
Scrambled shakshuka met feta

Scrambled shakshuka met feta

met tabouleh van bulgur, komkommer en munt

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Low Carb
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Egg

50 g

Feta

(Contains Milk)

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

¼ sachet(s)

Ground cumin

0.3 teaspoon

Ground cinnamon

¾ teaspoon

Ground paprika

¼

Tomato paste

½ piece

Romano pepper

15 g

Harissa

30 g

Bulgur

¼ can

Tinned cherry tomatoes

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

¼ piece

Lemon

½ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

to taste

Extra virgin olive oil

¼ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories457 kcal
Energy (kJ)1914 kJ
Fat22 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate36 g
Sugar13 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein25 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Bowl
Large Bowl

Cooking Steps

Bulgur koken
1

Breng per persoon 250 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig door. Giet af indien nodig en laat uitstomen.

Snijden
2

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika. Snijd de rode puntpaprika in de lengte door de helft en snijd vervolgens in halve maantjes. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de verse bladpeterselie en muntblaadjes fijn, maar houd gescheiden. Snijd de citroen in 4 parten. Verkruimel de feta.

Saus maken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de ui, de knoflook en per persoon 1 tl paprikapoeder en 1 tl komijnzaad toe en bak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten in blik, rode puntpaprika, harissa, tomatenpuree en 100 ml water per persoon toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: De harissa in jouw box is een verbeterd product. Deze bevat nu maar liefst 90% minder zout. Het resultaat is even lekker, maar beter voor jouw gezondheid.

Eieren stollen
4

Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het ei over de saus en roer het eimengsel er voorzichtig een paar keer doorheen. Zet het vuur hoog, dek de pan af en laat de eieren in 2 - 4 minuten stollen.

Tip: Het eimengsel hoeft niet helemaal te verdwijnen in de saus: het is de bedoeling dat er grove stukken ei in de saus stollen. De kooktijd van de eieren hangt af van jouw pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op jouw voorkeur.

Tabouleh maken
5

Meng in een grote kom de bulgur, komkommer, verse munt en 1/4 tl gemalen kaneel per persoon. Knijp 1 partje citroen per persoon uit boven de kom. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de shakshuka over de borden en garneer met de peterselie en feta. Serveer de tabouleh in een aparte schaal. Serveer met de eventueel overige citroenpartjes.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.