Wist je dat rucola 5 keer meer calcium, vitamine A en ijzer bevat dan heel veel andere groenten?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Potatoes
1 piece
Veggie burger from The Vegetarian Butcher
(Contains Wheat, Egg, Soy May be present Mustard, Celery)
1 piece
Hamburger bun with sesame seeds
(Contains Sesame, Soy, Wheat, Milk May be present Tree nuts, Gluten)
25 g
Blue cheese cubes
(Contains Milk)
½ piece
Onion
20 g
Arugula
½ piece
Pear
½ piece
Carrot
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
1 tablespoon
Balsamic vinegar
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Mustard
to taste
[Plant-based] mayonnaise
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de helft van de peer in plakjes en de rest in blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de wortel.
Weetje: Peer is niet alleen lekker, het bevat ook nog eens bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een gezonde toevoeging aan je maaltijd dus, of uit het vuistje tussendoor.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middellaag vuur. Bak de ui 7 - 9 minuten. Verhoog het vuur tot middelhoog, voeg de wortel toe en bak nog 1 minuut. Blus af met de honing en de helft van de zwarte balsamicoazijn. Voeg de groenten toe aan saladekom en laat afkoelen.
Snijd het broodje open en bak de laatste 4 - 6 minuten mee met de frieten in de oven. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de burger 2 - 3 minuten per kant. Zet het vuur lager en verdeel de helft van de blauwe kaas over de burgers. Dek de pan af en laat de kaas 1 minuut smelten.
Voeg vlak voor het serveren de rucola, de peerblokjes, de mosterd, de extra vierge olijfolie en de overige balsamicoazijn toe aan de saladekom. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Besmeer de broodjes met wat mayonaise en leg wat van de salade erop. Beleg met de peerplakjes en de burger. Serveer de frietjes en de overige salade ernaast. Garneer met de overige blauwe kaas. Serveer met mayonaise naar smaak.