Knapperige plantaardige kipburger met dillemayo
Knapperige plantaardige kipburger met dillemayo

Knapperige plantaardige kipburger met dillemayo

op een wortelbroodje met frieten en komkommersalade

Nieuw ingrediënt in je box! Met deze burger van De Vegetarische Slager geniet van je van de malse textuur en lekkere smaak van traditionele kip, maar dan volledig plantaardig.

Tags:
Plant-based
Allergens:
Wheat
Sesame
Soy
Celery
Oats
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Potatoes

1 piece

Carrot bun

(Contains Wheat, Sesame, Soy May be present Tree nuts, Celery, Egg, Gluten, Lupin, Milk, Mustard)

1 piece

Happy go Clucky from the Vegetarian Butcher

(Contains Celery, Soy, Wheat, Oats May be present Mustard, Sesame, Gluten)

2 piece

[Persian] cucumber

2.5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Yellow mustard seeds

(Contains Mustard)

½ head

Lollo Bionda

Not included in your delivery

25 milliliters

Water for the sauce

30 milliliters

White wine vinegar

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Mustard

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¾ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4246 kJ
Calories1015 kcal
Fat64.9 g
Saturated Fat8.2 g
Carbohydrate78.2 g
Sugar15.5 g
Dietary Fiber16.8 g
Protein21.6 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Saucepan
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip).

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de burger zonder de frietjes. De aardappelen kun je op een ander moment gebruiken.

Bakken
2

Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en zorg ervoor dat er genoeg ruimte overblijft om later het broodje toe te voegen. Bak 22 - 24 minuten in de oven, of tot goudbruin. Schep halverwege om. Snijd het wortelbroodje open en bak de laatste 4 - 6 minuten mee.

Saus maken
3

Snipper de ui. Verhit het water in een steelpan met wittewijnazijn en suiker. Voeg, als de suiker is opgelost, de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur. Haal van het vuur en bewaar apart. Snijd ondertussen de dille fijn. 

Burger bakken
4

Meng in een kleine kom de mayonaise met de dille, de helft van de honing en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 6 - 7 minuten, draai regelmatig om.

Salade maken
5

Bewaar 1/2 el uiensaus per persoon apart. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige: uiensaus, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Houd voor elke burger een heel slablad apart en snijd de overige sla grof. Snijd de komkommer in halve maantjes.

Serveren
6

Meng kort voor serveren de sla en komkommer met de dressing in de saladekom. Beleg het broodje met de dillemayo, de achtergehouden uiensaus, 1 slablad en de burger. Serveer met de frietjes, de salade en mayonaise naar smaak.