Nieuw ingrediënt in je box! Met deze burger van De Vegetarische Slager geniet van je van de malse textuur en lekkere smaak van traditionele kip, maar dan volledig plantaardig.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Potatoes
1 piece
Carrot bun
(Contains Wheat, Sesame, Soy May be present Tree nuts, Celery, Egg, Gluten, Lupin, Milk, Mustard)
1 piece
Happy go Clucky from the Vegetarian Butcher
(Contains Celery, Soy, Wheat, Oats May be present Mustard, Sesame, Gluten)
2 piece
[Persian] cucumber
2.5 g
Fresh dill
(May be present Celery)
½ piece
Onion
½ sachet(s)
Yellow mustard seeds
(Contains Mustard)
½ head
Lollo Bionda
25 milliliters
Water for the sauce
30 milliliters
White wine vinegar
2 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
Sugar
1 tablespoon
Mustard
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
¾ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip).
Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de burger zonder de frietjes. De aardappelen kun je op een ander moment gebruiken.
Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en zorg ervoor dat er genoeg ruimte overblijft om later het broodje toe te voegen. Bak 22 - 24 minuten in de oven, of tot goudbruin. Schep halverwege om. Snijd het wortelbroodje open en bak de laatste 4 - 6 minuten mee.
Snipper de ui. Verhit het water in een steelpan met wittewijnazijn en suiker. Voeg, als de suiker is opgelost, de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur. Haal van het vuur en bewaar apart. Snijd ondertussen de dille fijn.
Meng in een kleine kom de mayonaise met de dille, de helft van de honing en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 6 - 7 minuten, draai regelmatig om.
Bewaar 1/2 el uiensaus per persoon apart. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige: uiensaus, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Houd voor elke burger een heel slablad apart en snijd de overige sla grof. Snijd de komkommer in halve maantjes.
Meng kort voor serveren de sla en komkommer met de dressing in de saladekom. Beleg het broodje met de dillemayo, de achtergehouden uiensaus, 1 slablad en de burger. Serveer met de frietjes, de salade en mayonaise naar smaak.