De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Carrot
50 g
Chopped sweetheart cabbage
55 g
Jasmine rice
100 g
Cauliflower Rice
1 cm
Fresh ginger
0.68 piece
Scallions
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
1 sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 piece
Vegetarian schnitzel
1 tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sugar
½ tablespoon
Sunflower oil
0.13 piece
Low sodium vegetable stock cube
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.
Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nog fijner voor je hem aan de kom toevoegt.
Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst toe. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom de mayonaise, gember, sesamolie, de helft van het gomasio en het witte gedeelte van de bosui.
Verhit de zoete Aziatische saus in een steelpan met 50 ml water per persoon. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de steelpan en laat 4 - 6 minuten inkoken. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant. Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.
Meng de sesam-gemberdressing door de rijst en bloemkoolrijst en verdeel over de borden. Verdeel de schnitzelreepjes over de rijst en garneer met de zoete Aziatische saus, de overige gomasio en het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de zoetzure rauwkost.