Sesam-gemberrijst met vegetarische schnitzelreepjes
Sesam-gemberrijst met vegetarische schnitzelreepjes

Sesam-gemberrijst met vegetarische schnitzelreepjes

met zoetzure rauwkost, gomasio en zoete Aziatische saus

De vegetarische schnitzel is gemaakt van tuinbonen en gekruid met witte peper, paprika en foelie. Een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels.

Tags:
Veggie
Allergens:
Mustard
Egg
Sesame
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Carrot

50 g

Chopped sweetheart cabbage

55 g

Jasmine rice

100 g

Cauliflower Rice

1 cm

Fresh ginger

0.68 piece

Scallions

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

1 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Vegetarian schnitzel

Not included in your delivery

1 tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

0.13 piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories802 kcal
Energy (kJ)3356 kJ
Fat45 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate72 g
Sugar23 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein22 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan with Lid
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een kom per persoon: 1/2 el suiker, 1 el wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de geraspte wortel en gesneden spitskool toe en schep goed om. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Snijd de voorgesneden spitskool eventueel nog fijner voor je hem aan de kom toevoegt.

Koken
2

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst toe. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Meng in een kleine kom de mayonaise, gember, sesamolie, de helft van het gomasio en het witte gedeelte van de bosui.

Bakken
3

Verhit de zoete Aziatische saus in een steelpan met 50 ml water per persoon. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de steelpan en laat 4 - 6 minuten inkoken. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de schnitzel 3 minuten per kant. Haal de schnitzel uit de pan en snijd in reepjes.

Serveren
4

Meng de sesam-gemberdressing door de rijst en bloemkoolrijst en verdeel over de borden. Verdeel de schnitzelreepjes over de rijst en garneer met de zoete Aziatische saus, de overige gomasio en het groene gedeelte van de bosui. Serveer met de zoetzure rauwkost.