Shakshuka met falafel en witte kaas
Shakshuka met falafel en witte kaas

Shakshuka met falafel en witte kaas

met aubergine en knapperige tortilla's

Wist je dat shakshuka het Arabische woord is voor mix of mengsel?

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Falafel

100 g

Passata

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

2 piece

Egg

½ piece

Eggplant

2 piece

Wholewheat tortilla

(Contains Wheat)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

1 piece

Tomato

Not included in your delivery

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

¾ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories696 kcal
Energy (kJ)2914 kJ
Fat35.6 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate57.4 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber12.9 g
Protein31.4 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Snijd de tomaat in blokjes.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Saus maken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur (zie Tip). Voeg de aubergine toe en bak in 5 - 6 minuten rondom bruin. Voeg de tomatenblokjes en Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak 3 - 4 minuten verder. Voeg de bouillon en passata toe aan de pan en kook 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Als je een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem gebruikt wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Tortilla's bakken
3

Halveer de tortilla's en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenkant van de tortilla's met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 5 - 6 minuten in de oven.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in de shakshuka en breek de eieren hierin. Zorg dat ze diep in de saus liggen, onderin de pan. Breng de eieren op smaak met peper en zout. Verdeel 2/3 van de benodigde hoeveelheid witte kaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 4 - 6 minuten stollen (zie Tip). Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen. 

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op basis van jouw voorkeur.

Falafel bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de falafel in 2 - 4 minuten op hoog vuur rondom bruin.

Serveren
6

Verkruimel de overige witte kaas over de shakshuka. Verdeel de falafel erover. Zet de pan op tafel en serveer met de knapperige tortilla's.