Shakshuka met gehaktballetjes
Shakshuka met gehaktballetjes

Shakshuka met gehaktballetjes

met platbrood en verse kruiden

Dit gerecht is geïnspireerd op Kefta mkaouara - kleine gehaktballetjes in een pittige tomatensaus. Het valt zowel bij kinderen als volwassenen in de smaak!

Allergens:
Wheat
Egg

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Tomato

½ piece

Romano pepper

4 piece

Beef meatballs with kofta seasoning

(May be present Egg, Mustard, Celery, Soy, Gluten)

1 piece

Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

¼ sachet(s)

African-inspired spice mix

100 g

Passata

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

2 piece

Egg

(Contains Egg)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

50 milliliters

Water

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3123 kJ
Calories747 kcal
Fat38.4 g
Saturated Fat11.5 g
Carbohydrate56.1 g
Sugar14.1 g
Dietary Fiber6.5 g
Protein41.4 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de gehaktballen in 4 - 5 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snijd de verse kruiden klein.
Stoof maken
2
  • Verhit dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en bak de rode puntpaprika 2 minuten. Voeg de knoflook en ui toe en bak 2 minuten verder.
  • Voeg de Afrikaanse kruidenmix, tomaat, passata, wittewijnazijn, honing en de aangegeven hoeveelheid water toe. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 5 - 8 minuten stoven.
Gehaktballetjes toevoegen
3
  • Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper en zout.
  • Dek de pan af en laat de eieren in 4 - 6 minuten stollen.
  • Haal het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en voeg de gehaktballetjes toe.
  • Laat 2 - 4 minuten verder pocheren zodat overtollig vocht kan verdampen.
Serveren
4
  • Bak ondertussen het platbrood 2 - 3 minuten in de oven.
  • Verdeel de stoof over de borden en garneer met de verse kruiden.
  • Breek het platbrood in stukken en serveer ernaast.

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.